Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Vuškovićevo stanje uma nije dobro. Nitko ne može pomoći'

'Vuškovićevo stanje uma nije dobro. Nitko ne može pomoći'

Klupski trener mladoga hrvatskog reprezentativca, koji je suspendiran zbog dopinga i iščekuje odluku arbitraže, kaže kako Vuškoviću nedostaju suigrači i da se još nada pozitivnom ishodu

VIDEO

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Vušković (21) tri tjedna živi s teretom pozitivnog B uzorka na zabranjenu supstancu eritropoetin zbog koje mu je njemačka antidopinška agencija zabranila da igra nogomet, ali i da trenira s momčadi HSV-a koja je počele pripreme za nastavak sezone.

Trener Tim Walter (47) u stalnom je kontaktu s bivšim nogometašem Hajduka. Nezvjesnost vlada dok se očekuje odluka sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza. Vuškoviću prijete četiri godine suspenzije, ali i zatvor.

- U Marijevu slučaju sve je nepoznanica. Nacionalna antidopinška agencija ima monopol, ne možeš dobiti nikakvu informaciju i ne znaš što se događa. Teško je reagirati i meni i nama - rekao je Walter.

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

HSV mora dokazati pogreške u proceduri oko uzimanja uzorka jer su dva nalaza pokazala da je Vušković uzimao hormon koji krv obogaćuje crvenim krvnim zrcima i zbog kojega je kažnjen i biciklist Lance Armstrong.

- U kontaktu sam s Marijem, često razgovaramo preko telefona. Njegovo stanje uma, naravno, nije dobro. Usprkos tome, naporno trenira individualno. Nadamo se da će se nešto dogoditi u nekom trenutku. Nitko ne zna što će se dogoditi na kraju. Nikad nisam vidio takav slučaj u trenerskoj karijeri - rekao je Walter.

Mario Vušković u HSV je stigao u ljeto 2021. na posudbu iz Hajduka za 1,2 milijuna eura, a prošlo ljeto njemački je klub otkupio njegov ugovor za nova tri milijuna eura. Bio je standardni član postave, a sad je osuđen na invididualni trening i neizvjesnost.

- Imamo dobar odnos i možemo govoriti o svemu. Govori mi kako mu je. U ovoj situaciji nitko mu ne može pomoći. Jako, jako mi je žao dečka. Stvarno mu nedostaje društveni kontakt sa suigračima - zaključio je trener HSV-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub