To je to što me zanima!

Zidane nakon ispadanja od trećeligaša: Ovo nije sramota

Trener 'kraljevskog' kluba Zinedine Zidane nakon kobnog poraza od trećeligaša ispao je iz Kupa, ali smatra da mu igrači i dalje vjeruju unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalaze
Vidi originalni članak

Prije nešto više od desetak dana, niželigaški španjolski klub Alcoyano slavio je nad Huescom rezultatom 2-1 te se plasirao u šesnaestinu španjolskog nogometnog kupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Real Madrida

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tada je nastala prava erupcija oduševljenja jer su saznali da će igrati protiv aktualnog prvaka Španjolske, Real Madrida. 

Kraljevski klub je 9. siječnja u La Ligi remizirao protiv Osasune, a na jučerašnjoj utakmici protiv trećeligaša doživjeli su jednu od najvećih sramota u povijesti. 

PRAVI BINGO Saznali da će igrati s Realom: Nastala je erupcija oduševljenja

Ponajveći klub zemlje i svijeta ispao je u 1/16 finala porazom 2-1 u gostima kod Alcoyana. 

Odlučujući gol za pobjedu zabio je Casanova u 115. minuti, u trenutku kada je niželigaš imao igrača manje. Naime, Ramon Lopez je u 110. minuti dobio crveni karton, ali ni to ih nije spriječilo da nakon produžetaka uzmu ono po što su i došli - pobjedu. 

Reklo bi se da je trećeligaš, koji je prije godinu i pol zamalo ispao u četvrtu ligu, prije došao po dres od nekog od realovaca, ali je na sveopće iznenađenje teško porazio momčad Zinedine Zidana. 

Bio je to njegov treći neuspjeh u manje od dva tjedna, nakon onog protiv Osasune i Athletica (2-1). 

ISPALI OD TREĆELIGAŠA Blam Madrid: Zidaneov mučni osmijeh nakon gola govori sve

Prema navodima španjolskih novinara, Zidane se na konferenciji za medije pojavio miran i staložen.

- Činjenica je da smo se trudili pobijediti i imali nekoliko prilika zabiti drugi gol, koji bi vjerojatno bio pobjednički. Međutim, to nismo uspjeli, a u nogometu se onda najčešće primi gol. Ovo je teška situacija jer smo ispali, ali trudili smo se proći - komentirao je Zidane i dodao:

- Svakako sam odgovoran kao trener, ali ovo je nogomet. Lopta nam nije htjela u gol, njima jest. I onda ispadnete.

Na pitanje novinara smatra li da je ovaj poraz Realova sramota, Zidane je rekao da mu nije lako te smatra da igrači nisu izgubili vjeru.

- Vi to zovete tako, ja kažem da je ovo nogomet. Morali smo pobijediti trećeligaša, ali ovo nije sramota. Ovakve stvari se događaju i morate preuzeti odgovornost. Moramo nastaviti raditi. Ovaj poraz boli jer ne volimo gubiti, ali nećemo poludjeti zbog toga - kazao je trener i dodao:

- Mislim da mi igrači vjeruju. To morate njih pitati, ali uvjeren sam da je odgovor potvrdan.

I TO S IGRAČEM VIŠE Kakva blamaža: Real Madrid je ispao iz Kupa od trećeligaša!

Madriđani su posljednji put u finalu Kupa igrali 2014. godine kada su svladali Barcelonu, a očigledno je da kriza u klubu još uvijek traje te je pitanje koliko će se Zidane na poziciji trenera zadržati.

- Poraz u Realu uvijek donosi takve priče. Preuzimam punu odgovornost za ovaj poraz i vidjet ćemo što će se dogoditi. Miran sam jer znam da su moji igrači željeli pobijediti i dali sve od sebe - zaključio je Zidane. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • domba18 21.01.2021.

    I prije par godina su ispali od tamo nekih amatera .Pa šta!! život ide dalje😉

  • LUKAM10 LEGENDA 21.01.2021.

    U kupu se događaju često iznenadenja u svim ligama,jer igraju pričuvni igraći sa 30%,a autsajder uvik da300%

  • Zwager 21.01.2021.

    "doživjeli su jednu od najvećih sramota u povijesti." Kako vi novinari znate zasrati članak.Koja sramota?Nije im bio dan možda, ima tu puno možda zbog čega su izgubili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare