To je to što me zanima!

'Rakitić? Pa nemamo pravo preispitivati njegovu odluku'

Sreća je da je Modrić ostao u reprezentaciji i da ima volje i dalje igrati za reprezentaciju. On je moja desna ruka i jako je važan za ekipu, rekao je izbornik Dalić...
Vidi originalni članak

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i Milan Badelj održali su konferenciju za medije u St. Gallenu uoči prijateljske utakmice sa Švicarskom koja je na rasporedu od 20:45, a našoj reprezentaciji će poslužiti kao priprema za utakmice Lige nacija protiv Švedske (11. listopad) i Francuske (14. listopad).

POGLEDAJTE VIDEO: Okupila se reprezentacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nažalost, korona je dio naše realnosti s kojom moramo živjeti dok se ne nađe cjepivo. Sve te stvari prolaze kroz naše misli, ali to sigurno nije nešto čemu pridajemo veliku važnost uoči sutrašnje utakmice. I želimo da Xherdan što prije ozdravi - prokomentirao je Milan Badelj situaciju s korona virusom, nakon kojeg je na isto pitanje odgovorio Dalić.

NIŠTA OD NASTUPA Problem za Švicarce: Shaqiri uoči Hrvatske ima korona virus

- Kao što je rekao Milan, to je realnost koju moramo prihvatiti. Nismo u strahu, moramo se nositi s time. Moramo pokušati normalno živjeti.

Smjena generacije je odavno počela, a na Daliću je da pokuša posložiti stvari kako bi reprezentacija minimalno patila, pa je u skladu s tim najavio utakmicu sa Švicarskom te istaknuo kako u njoj želi rasporediti minutažu na one igrače za koje smatra da je dosad nisu dobili dovoljno.

- Ova će utakmica biti dobar test za našu ekipu, posebno za one koji imaju manju minutažu u reprezentaciji. Tako smo ju zamislili, ali ne mislim da je utakmica nevažna. Moramo se dobro pripremiti za ono što nas čeka u sljedeće dvije utakmice Lige nacija. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Portugala ako želimo izvući dobar rezultat - rekao je Dalić pa dodao:

- Mi smo nakon Svjetskog prvenstva bili osuđeni na smjenu generaciju i mi smo ju donekle proveli tijekom kvalifikacija. Mi nemamo dovoljno igrača da bismo imali luksuz toga da otpisujemo igrače. Ovo nije lagano vrijeme za nas, moramo napraviti smjenu generacija do kraja, a ljestvicu smo si postavili visoko onim drugim mjestom u Rusiji. To nije naša realnost.

HRVATSKA U ŠVICARSKOJ Brekalo već stigao u St. Gallen: U klubu se plaše i novih ozljeda, ali pušteni smo u reprezentacije

Rakitić otišao, a pitanje je koliko još možemo računati na Modrića

Švicarski novinari došli su i na temu odlaska Ivana Rakitića iz reprezentacije te zapitali koliko Hrvatska još dugo može računati na Luku Modrića i kakav je njegov utjecaj u hrvatskoj svlačionici.

- Žao mi je što je Rakitić otišao iz reprezentacije, ali ne treba preispitivati njegovu odluku. Sreća je da je Modrić ostao u reprezentaciji i da ima volje i dalje igrati za reprezentaciju. On je moja desna ruka i jako je važan za ekipu - rekao je Dalić pa odgovorio na pitanje švicarskih novinara o Vladimiru Petkoviću:

- Poznajem izbornika Švicarske, komuniciramo i čujemo se, tako smo i dogovorili ovu utakmicu. Imao sam čast da zajedno budemo izabrani za osobe godine u Bosni i Hercegovini, dobro se poznajemo - zaključio je Zlatko Dalić.

ZA FRANCUSKU I ŠVEDSKU Želite gledati Hrvatsku? Prodaja ulaznica kreće u srijedu u 10 sati

O Švicarcima je progovorio i Badelj.

- Riječ je o reprezentaciji koju svi mi izuzetno poštujemo, čvrsti su, kompaktni, dobro organizirani. Protiv njih je izuzetno teško igrati. U posljednje dvije ili tri godine Švicarska prolazi kroz fazu mijenjanja momčadi, ali zadržala je kostur i vrlo je neugodan protivnik.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • TAKE IT BACK 07.10.2020.

    Tko odlučuje koji će igrači igrati, ti ili sami igrači. Ovime si još jednom dokazao da si zalutao u repku. Slavu(nezasluženu) si dobio, vrijeme je da se makneš i prepusti vodstvo nekome tko zna svoj posao.

  • 07.10.2020.

    Kada je docek za Raketu kad se vrati u repku ?

  • zdenko1 07.10.2020.

    ,,neka gospodin dalic shvati da svojim idejama i isprobavanjem xy igraca rusi rejting nase reprezentacije,redaju se lose igre i porazi,,rusija se poklopila,,,za finale se mora puno toga potrefiti,,,,malo znanja... puno srece,,,i dogodilo se,,ali sada je vrijeme da pokaze svoje znanje koje budimo iskreni do sada nismo bas vidjeli,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare