To je to što me zanima!

Zubo uoči sljemenske utrke: 'Odgovara mi zeznuta staza. Mrak u 2. laufu? To mi je super'

Najveća očekivanja imamo od najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića. "Sljemenska je staza jako duga i još ako će bit grbava, bit će dosta fizički zahtjevna, no ne žalim", kaže Zubo
Vidi originalni članak

U utorak (4. siječnja) na rasporedu je Snježna kraljica gdje će Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić pokušati prekinuti 11-godišnje čekanje na hrvatsku osvajačicu bodova na sljemenskoj utrci, dok ćemo u srijedu saznati tko će biti "kralj Sljemena".

Najveća očekivanja, logično, imamo od najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, majstora veleslaloma, koji je ove sezone bio jednom na postolju, i to na slalomu u Val d'Isereu. 

- Zadnjih par dana sam uglavnom odmarao jučer sam odradio jedan kratki trening na Sljemenu s obzirom na visoke temperature. Dobro se osjećam, odmorio sam se preko Stare i Nove godine pa sam tako spreman za siječanj - rekao je u Zubo na presici.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić uoči prvog dana Snježne kraljice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Treće mjesto u Val d'Isereu bilo je zasad jedino slalomsko postolje u karijeri Zubčića, koji, priznaje, i nije očekivao takav rezultat na otvaranju sezone, odnosno prvoj slalomskoj utrci.

MUKE PO SHIFFRIN Najbolju svjetsku skijašicu ne puštaju na Sljeme zbog korone

- Bio sam jako sretan što sam na prvoj slalomskoj utrci došao do postolja. To je ono čemu smo se nadali da mogu napraviti u ovoj sezoni .Puno smo trenirali slalom posljednjih godina, ali me svejedno iznenadilo što sam to uspio već u prvoj utrci.

Staza na Sljemenu je malokada idealna, a neće biti ni ove godine. Snijega nema, a temperature su visoke. Još kada se uzme u obzir količina soli koju će organizatori prosipati uoči ženske utrke...

- Odgovara mi zeznuta staza. Sljemenska je staza jako duga i još ako će bit grbava, bit će dosta fizički zahtjevna, no ne žalim. Često sam napravio dobar rezultat na teškim stazama.

Za razliku od ženske utrke (druga kreće u 16.05), prva muška vožnja kreće tek u 15.30, a druga će se voziti praktički u noćnim uvjetima (18.40).

Prvi lauf će možda biti malo zeznut zbog sumraka, ali tako je kako je. Svima je jednako. Drugi će lauf bit totalno u mraku, to će biti super - zaključio je Zubčić.

Inače, Zubčić je na Sljemenu prošle godine završio 5., a u Top 15 završili su i Matej Vidović (12.) i Samuel Kolega (15.), kojemu su to praktički jedini osvojeni bodovi u karijeri u Svjetskom kupu. Iako zbog epidemioloških mjera na Sljemenu neće biti navijača, podržimo naše skijaše uz male ekrane. Osim spomenutih, na Sljemenu će nastupiti i Istok Rodeš koji je 2019. završio na odličnom sedmom mjestu.

PROMO Izdvojili smo najupečatljivije trenutke Snježne kraljice

Muška slalomska utrka se na Sljemenu vozi od 2008., Marcel Hirscher je apsolutni "kralj Sljemena" s pet pobjeda, a Hrvatska nikad nije imala pobjednika. Nadajmo se da to ovi dečki mogu promijeniti.

 


 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • biatlon2 03.01.2022.

    A Tvrtko Ljutić i Leon Nikić? Zašto ste njih ispustili

  • maw 03.01.2022.

    Treba prvo uc u drugi lauf ...

  • 03.01.2022.

    Kog bol ku !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare