Obavijesti

Sport

Komentari 8

Najbolju svjetsku skijašicu ne puštaju na Sljeme zbog korone

Najbolju svjetsku skijašicu ne puštaju na Sljeme zbog korone
4

Svi koji će nastupati, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili su preboljeli Covid-19, morat će imati i negativan PCR test ne stariji od 48 sati, objasnio je Vedran Pavlek. Nastupaju tri Hrvatice

VIDEO

Sve je spremno za 4. siječnja i početak spektakla, 16. izdanje Snježne kraljice. Unatoč visokim temperaturama staza je vrhunski pripremljena i skijašice će u 12.30 krenuti u prvu vožnju. Na startu na Sljemenu očekuju nas i tri hrvatske predstavnice. Sljemenski će Crveni spust u ženskoj konkurenciji voziti Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić.

Pokretanje videa...

01:21

- Gdje je bio problem na Sljemenu? Uvijek bi neki dio lošije odvozila, ne bih rekla da je nešto bilo konkretno. Nadam se da će sad sve biti kako treba - rekla je Leona Popović koja je na utrci u Lienzu završila na 14. mjestu što joj je najbolji rezultat karijere u Svjestkom kupu.

Kad smo već kod Lienza, Zrinki Ljutić nedostajale su četiri stotinke za drugu vožnju. Četiri stotinke.

- Nisu bile toliko bolne, spletom okolnosti tako je završilo, to mi je veća motivacija za dalje. Imam ih u glavi i to se više ne smije dogoditi, kaže Zrinka koja je već nastupala na Sljemenu.

- Neke su mi stvari lakše sjele, neke i teže. Možda sad više očekujem, imat ću i bolji broj. Staza će biti u puno boljem stanju nego prošle godine, kad sam imala puno problema zbog rupa i vremena. Ako odskijam kako znam, nadam se da druga vožnja neće izostati.

Treća Hrvatica koja će se sutra nastupiti na Sljemenu je Andrea Komšić, od koje također očekujemo dobar rezultat.

- Je li ovo ta godina? Naravno da se nadam, svake godine nadam se da je to ta godina. Sezona je krenula u redu, skijala sam bez opterećenja. Nije došla druga vožnja, ali pokazala sam kvalitetno skijanje s kojim mogu konkurirati. Onda su mi došli problemi s leđima i to me najviše unazadilo. Iako su se bolovi smanjili, i dalje sam ostala zgrčena. Gledala sam te statistike, mislila sam da imam i više od dva nastupa na Sljemenu. Šteta što nema publike, ona te uvijek pogura. Ključ je da nastupam bez presinga, kao i na treningu - kaže Andrea.

Sljeme će ove godine biti bez navijača, ali vrlo vjerojatno i bez najbolje skijašice svijeta Mikaele Shiffrin. Amerikanka je prošli tjedan dobila koronu, trenutačno je u karanteni i ne puste je na Sljeme.

- Ne znamo dolazi li Mikaela Shiffrin, trebali bismo znati do sutra. Imam osjećaj da ni ona ne zna hoće li je pustiti iz karantene - rekla je Ana Jelušić.

Iskreno, teško. Na Sljemenu su pravila vrlo stroga i jasna, a objasnio ih je i direktor svih hrvatskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek.

- Svi koji će nastupati, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili su preboljeli Covid-19, morat će imati i negativan PCR test ne stariji od 48 sati da bi se pojavili na startu utrke - rekao je Pavlek.

Mikaela Shiffrin je četiri puta pobjeđivala na Sljemenu, a ujedno je i najmlađa pobjednica Snježne kraljice sa 17 godina, devet mjeseci i 23 dana.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao