To je to što me zanima!

Bit će beskonačno u svemiru: 'Možda ga nađu izvanzemaljci'

Tesla Roadster, tvrdi Musk, puštat će legendarnu Bowiejevu pjesmu Space Oddity na repeatu: 'Volim samu pomisao na auto koji naizgled beskonačno leti kroz svemir...'
Vidi originalni članak

SpaceX je u utorak lansirao najsnažniju raketu na svijetu na probni let koja je u dubine svemira ponijela električni auto Elona Muska Teslu Roadster u kojem se nalazi lutka u svemirskom odijelu koju je Musk nazvao Starman, po uzoru na pjesmu velikog Davida Bowieja. 

Auto će, tvrdi Musk, i puštati legendarnu Bowiejevu pjesmu Space Oddity na repeatu, u svom, možda i vječnom letu. Ipak, auto neće ići na Mars, već ga šalju u orbitu oko Sunca, a na svom putu će proći i pored Marsa.

MISIJA ZA POVIJEST Otkrili sudbinu treće rakete: Pala u more sa 500 km na sat

Sve to snimaju kamere ugrađene u automobil, a prijenos uživo može se pratiti na internetu. 

POGLEDAJTE:

Kad su Muska prošle godine pitali zašto želi staviti auto vrijedan 100.000 dolara u raketu za svemir, odgovorio je: 'Volim samu pomisao na auto koji naizgled beskonačno leti kroz svemir, i kojeg će možda za milijun godina pronaći rasa izvanzemaljaca.'

UZ ZVUKE BOWIEJA Uspio je: Elon Musk u raketi lansirao auto Tesla u svemir

Inače, raketa je i jedan od temelja Muskovih planova za misije prema Marsu. Naime, ona bi u Zemljinu orbitu mogla podići i do 63,8 tona tereta, što je ogroman skok u odnosu na 24 tone koliko je mogao space shuttle. Isto tako, prema Marsu bi ova raketa mogla ponijeti 16,8 tona tereta.
Idi na 24sata

Komentari 83

  • 1runner 07.02.2018.

    Svemiraka reklama

  • Veseli odojak 07.02.2018.

    Kad ga pogodi prvi asteroid gotov je...

  • bianconeri_Juve 07.02.2018.

    Dobra studijska montaza

Komentiraj...
Vidi sve komentare