To je to što me zanima!

NFT-ove nakon Instagrama odsad šeramo i na Facebooku

Nimalo čudan slijed događaja potvrdili su iz META-e u ponedjeljak, ubrzo nakon što su Eminem i Snoop Dogg nastupili kao virtualni NFT majmuni na dodjeli MTV-ovih Video Music Awards
Vidi originalni članak

Već nekoliko mjeseci Mark Zuckerberg testira NFT-ove na Instagramu, odnosno mogućnost da digitalnu umjetninu koju posjedujete podijelite putem objave na toj društvenoj mreži.

Kako je bilo i za očekivati, sad je ta opcija proširena i na Facebook, potvrdili su u ponedjeljak iz META-e. 

Drugim riječima, Zuckerberg je omogućio korisnicima da vijest o vlasništvu NFT-a (uključujući i taj NFT) podijele i kao objavu na Facebooku, pa kolekcionari mogu spojiti svoje digitalne novčanike na bilo koju od te dvije mreže, koji će sad biti sinkronizirani na obje platforme.

Da se radi o objavi s NFT-om, vaši pratitelji će znati po crnoj verifikacijskoj oznaci u donjem kutu NFT slike.

RAZNE VELIČINE Slavni redatelj prodaje NFT sa svojim bubrežnim kamencima: 'Prelijepi su da bi se uništili...'

Početkom mjeseca iz META-e su objavili i da kreću s internacionalnim proširavanjem usluge na 100 država, kao i povećanjem broja podržanih novčanika. Prema zadnjim informacijama, podržani blockhainovi su zasad Etherum, Polygon i Flow, a dijeljenje omiljenih NFT-ova na Instagramu i Facebooku i dalje - 'bez naknada'.

NFT tržište u padu

Ovim potezom Zuckerberg još jedan je korak bliže da jednog dana sve njegove usluge postanu dio metaversa, a brojne korake u području NFT-a radi već radi i glazbena industrija.

NJEGOV PRVI NFT I Jim Carrey ušao u svijet NFT-a: Kupio je sliku gruzijskog sanatorija u koji je išao i Staljin

Naime, kako piše Verge, nastup Eminema i Snoopa Dogga na MTV-ovoj dodjeli nagrada Video Music Awards gdje su 'zaronili' u metaverse prerušeni kao popularne Bored Ape Yacht Club, savršeno se vremenski poklopio s META-inom najavom o sinkronizaciji NFT novčanika s Facebookom.

Ako još niste pogledali nastup u kojem njih dvojica doslovno izgledaju kao popularni NFT majmuni, učinite si tu uslugu na vlastitu odgovornost:

 

 

Priča o NFT-ovima zbog njih se ponovno zakovitlala i među fanovima koji preziru digitalne umjetnine, pa uopće nije neobično vjerovati kako je Zuckerberg to i iskoristio da pridobije još NFT-ova na svojim platformama, pogotovo u vrijeme kad je vrijednost NFT tržišta u snažnom padu.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare