To je to što me zanima!

Osnivač WhatsAppa: Vrijeme je da obrišete Facebook profile...

Nakon što je 2014. prodao WhatsApp Facebooku za 19 milijari dolara, danas najrašireniju mobilnu aplikaciju razmjena poruka, fotografija i videa, Acton je pozvao na bojkot Facebooka
Vidi originalni članak

Društvenu mrežu Facebook trese velika kriza poslijednjih dana. Vrijednost kompanije pala je za 37 milijardi dolara, a sam Zuckerberg izgubio je oko pet milijardi dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U SREDIŠTU SKANDALA Facebook o krađi podataka: Mi smo ovdje žrtva, prevareni smo

Bez obzira na to, Facebook je i dalje jedna od najvrjednijih svjetskih kompanija koja vrijedi više od 500 milijardu dolara. No, dok se klupko raspetljava, dobili su i tužbe od svojih dioničara, pa se postavlja pitanje što će još zadesiti poplaran 'Fejs'.

PREUZMITE KONTROLU Što sve aplikacije u Facebooku vide o vama? Ovako to ugasite!

Suosnivač WhatsAppa, aplikacije koju je Facebook kupio 2014. godine za 19 milijardi dolara, Brian Acton, na svom Twitteru objavio je, kratko i jasno, da je vrijeme da korisnici obrišu svoje Facebook profile.

"Vrijeme je. Obrišite Facebook"

GLOBALNA AFERA 'Ovaj skandal mogao bi značiti kraj za neodgovorni Facebook'

Acton je prošle godine napustio WhatsApp i osnovao neprofitnu organizaciju Signal Foundation koja štiti slobodno izražavanje i omogućava sigurnu globalnu komunikaciju.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Reptil_1 22.03.2018.

    Facefuck je gotov.NAPOKON.(Ne znate vi koliko ja dugo to zelim).

  • babamoje2 21.03.2018.

    eto meni uzmite sve podatke.nemože ni udba skužit kosan

  • željkopz 21.03.2018.

    Ej čovječe, fb se ne može obrisat sta si ti sa marsa pao ili sa koje druge planete ako nije Mars? Fb se može samo deaktivirati i mozes ga opet aktivirati lad hoćeš, sto znači nema brisanja zauvjek, osim ako neka katastrofa ne sruši fb data centar i onaj drugi pricuvni data centar onda je sve gotovo 😂, samo tako nikako drugačije 😂. Uostalom koliko tih data centara ima trebala bi naici globalna katastofa da unisti cijelu zemlju onda bi bio siguran da nista nije ostalo, a on prica o nekom brisanju 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare