To je to što me zanima!

Predviđanja: Nova konzola PS5 će biti iznenađujuće jeftinija....

Unatoč brojnim novim tehnologijama, i PlayStation 5 i Xbox Scarlett trebali bi biti izuzetno jeftini, predviđa jedan poznati analitičar
Vidi originalni članak

Sljedeća generacija igraćih konzola mogla bi biti iznenađujuće jeftina, i to unatoč činjenici da će po sirovoj hardverskoj snazi biti bliže najmodernijim računalima nego što je to bio slučaj prijašnjih godina, tvrdi Michael Pachter, poznati analitičar specijaliziran za gaming industriju.

Pachter je ovaj tjedan za američke medije izjavio kako sve specifikacije koje su Sony i Microsoft za sada službeno potvrdili sugeriraju cijene od 500 dolara. S druge strane, Microsoftova agresivna strategija koja je nedavno rezultirala kupnjom brojnih razvojnih studija i lansiranjem izuzetno isplativog gaming servisa nalik Netflixu također bi mogla dovesti i do cjenovno atraktivnijeg Xboxa. Tako bi u slučaju da Scarlett debitira s cijenom od 400 američkih dolara Sony gotovo sigurno snizio prvotnu cijenu PlayStationa 5, vjeruje analitičar.

Još od početka stoljeća, pobjednik svake konzolaške generacije u pravilu je ona tvrtka koja predstavi najpristupačniji hardver. Kako će sljedeći Xbox i PlayStation biti znatno sličniji nego što je to bio slučaj s njihovim prethodnicima, i Pachter i mnogi drugi stručnjaci već mjesecima predviđaju kako će ove dvije konzole biti cjenovno identične.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 19.06.2019.

    S obzirom da imaju primat u prodaji konzola i ekskluziva i da stave 600$ prodaja će ići ko podmazana. Posebice ako pogledamo kolike su cijene mobitela, 600$ za konzolu koja će trajati godinama za svijet neće biti puno.

  • crotenkista 19.06.2019.

    Dok dođe kod nas biti će PS 5 oko 5000 kuna. Možeš kupiti taj uređaj ako imaš karticu na rate. I onda se veseli igranje tih video igara. I da još ne govorim o novom televizoru.

  • ninorasic 18.06.2019.

    500eura ce biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare