Obavijesti

Tech

Komentari 10

Microsoft otkrio novi Xbox: Dolazi 2020. i jak je kao PS5

Microsoft otkrio novi Xbox: Dolazi 2020. i jak je kao PS5

Microsoft je potvrdio brzi dolazak nasljednika Xbox One konzole te progovorio o konkretnom gaming hardveru koji možemo očekivati sljedeće godine.

VIDEO

Nova konzola koja će naslijediti Xbox One stiže na tržište sljedeće godine te nosi kodno ime Xbox Scarlett, potvrdio je to Microsoft u sklopu svoje sinoćnje E3 konferencije. O službenom nazivu sljedećeg Xboxa još nema riječi, no Amerikanci su otkrili kako je trenutačni plan lansirati novi hardver netom prije božićnih praznika, i to uz Halo Infinite.

Pokretanje videa...

Xbox Scarlett - najavni trailer projekta 03:58

Što se same konzole tiče, ona će biti opremljena novom generacijom Solid State Diskova (SSD-ova) koji će po potrebi biti korišteni i kao virtualna radna memorija, a tu će biti i podrška za ray-tracing tehnologiju. Xbox Scarlett koristit će modificirani AMD Zen 2 procesor koji će po potrebi renderirati igre u 8K rezoluciji, iako se gotovo sigurno neće raditi o nativnom broju piksela. Microsoft je također govorio o gamingu u 120 sličica po sekundi koji će biti imun na artefakte izazvane promjenjivim performansama, odnosno podržavati fluidne brzine osvježavanja ekrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Xbox Scarlett imat će za sada nepoznatu količinu GDDR6 RAM-a i oslanjati se na posljednju Radeon RDNA arhitekturu, kako je to već bilo sugerirano Microsoftovim odabirom procesora. I dok iz američke tvrtke poručuju kako će se raditi o daleko najmoćnijoj gaming konzoli svih vremena, Sony tvrdi to isto, što ne iznenađuje s obzirom da za sada službene informacije o PlayStationu 5 nalažu kako će taj uređaj imati gotovo identičan hardver.

Drugim riječima, pobjednik sljedeće gaming generacije još će jednom ovisiti o kvaliteti i kvantiteti platformskih ekskluziva, što je bilo i za očekivati, pod uvjetom da cloud rješenja kao što su Google Stadia i Apple Arcade ne uspiju poremetiti planove postojećih giganta industrije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Apple pao s trona, Samsung je opet vodeći: 'Trebaju ih brinuti novi rivali i oporavak Huaweija'
KONKURENCIJA IH PRITIŠĆE

Apple pao s trona, Samsung je opet vodeći: 'Trebaju ih brinuti novi rivali i oporavak Huaweija'

Globalna isporuka telefona porasla je za 7,8 posto, na 289,4 milijuna uređaja u prva tri mjeseca ove godine. Analitičari iz IDC-a navode da će oporavak Huaweija i žestoki rivali natjerati vodeći dvojac na promjene

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...