To je to što me zanima!

Studentice TTF-a izradile kostim koji nosi Aloy, glavna junakinja igre Horizon Forbidden West

Prije nekoliko tjedana studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta otkrile su da izrađuju kostim iz hit igre Horizon Forbidden West, a sad pokazuju završenu repliku, koja je rezultat suradnje TTF-a s PlayStation Hrvatska
Vidi originalni članak

U veljači je izašao veliki nastavak hita Horizon Zero Dawn - Horizon Forbidden West, u kojem je glavna junakinja Aloy morala vratiti ravnotežu Zemlji kojoj prijeti smrt.

Ljubav prema važnosti očuvanja prirode pokazale su i studentice zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, kad su odlučile napraviti repliku Aloyinog kostima od održivih i ekološki prihvatljivih materijala. Ovaj tjedan prikazale su završeni kostim koji vjerno prikazuje sve što Aloy treba da spasi svijet.

Kostim su izradile Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće u sklopu kolegija Projektiranje odjeće, pod mentorstvom asistentice Franke Karin i izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće, dok je izv. prof. dr. sc. Slavica Bogović bila zadužena 3D ispis. Cijeli projekt nastao je u suradnji s PlayStation Hrvatska.

'Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave'

Aloyin kostim nosi Selma Imamagić, studentica diplomskog studija smjera Odjevno inženjerstvo. Na njemu nije izostala niti zaštitna oprema, koja je sastavni dio kostima.

- S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja - rekla je voditeljica projekta, profesorica Irena Šabarić uoči početka projekta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Paula-xxx 11.04.2022.

    🍓Lijеp pоzdrav)) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://v.ht/id395672

  • herojnad herojima 08.04.2022.

    bravo,taman igram igru

Komentiraj...
Vidi sve komentare