Obavijesti

Tech

Komentari 2

Studentice TTF-a izradile kostim koji nosi Aloy, glavna junakinja igre Horizon Forbidden West

Studentice TTF-a izradile kostim koji nosi Aloy, glavna junakinja  igre Horizon Forbidden West
5

Prije nekoliko tjedana studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta otkrile su da izrađuju kostim iz hit igre Horizon Forbidden West, a sad pokazuju završenu repliku, koja je rezultat suradnje TTF-a s PlayStation Hrvatska

VIDEO

U veljači je izašao veliki nastavak hita Horizon Zero Dawn - Horizon Forbidden West, u kojem je glavna junakinja Aloy morala vratiti ravnotežu Zemlji kojoj prijeti smrt.

Ljubav prema važnosti očuvanja prirode pokazale su i studentice zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, kad su odlučile napraviti repliku Aloyinog kostima od održivih i ekološki prihvatljivih materijala. Ovaj tjedan prikazale su završeni kostim koji vjerno prikazuje sve što Aloy treba da spasi svijet.

Kostim su izradile Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće u sklopu kolegija Projektiranje odjeće, pod mentorstvom asistentice Franke Karin i izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće, dok je izv. prof. dr. sc. Slavica Bogović bila zadužena 3D ispis. Cijeli projekt nastao je u suradnji s PlayStation Hrvatska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave'

Aloyin kostim nosi Selma Imamagić, studentica diplomskog studija smjera Odjevno inženjerstvo. Na njemu nije izostala niti zaštitna oprema, koja je sastavni dio kostima.

- S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja - rekla je voditeljica projekta, profesorica Irena Šabarić uoči početka projekta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance