Shakira i Pique sredinom 2022. godine službeno su prekinuli dugogodišnju vezu, a zajedno imaju dva sina
Radi se o starom receptu kako su to radile naše bake koji je objavljen u 'Knjizi za svaku ženu' izdanu davne 1952. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj seljačkoj tiskari
Staklenke ili boce sa sokom nemojte nikada puniti do vrha. Ostavite uvijek barem dva centimetra praznog prostora pri vrhu. Kod pripreme pekmeza, maremlada ili džemova dovoljno je ostaviti centimetar
Znanstvenici smatraju da bi konzumacija tog voća mogla biti jedan od zaslužnih faktora za veliki broj stogodišnjaka u dolini Hunza - ima niz prednosti za zdravlje, pa ga vrijedi uvrstiti u jelovnik
Uz malo truda vaše zalihe hrane bit će dopunjene domaćim poslasticama, kao što su to radile naše bake. Sezona je raznovrsnog voća i povrća pa svakako sačuvajte dio toga za zimske dane
Kilogram trešanja sadrži samo 320 kalorija, gotovo nimalo masti i oko 80 posto vode, zbog čega su izvrsne za sve one koji žele zdravo mršavjeti, a stručnjaci ih preporučuju i za međuobrok
Imate li dosta pekmeza koji ste napravili od viška voća i znate da ga nećete moći brzo pojesti, svakako ga pasterizirajte. Također, slobodno se poigrajte okusima pa u jedan pekmez stavite više vrsti voća
Buhtle ne moraju nužno biti u slatkim varijantama, puniti ih možete čime god poželite pa tako i slanim nadjevima. Procedura s pripremom tijesta je ista, no u slane ne stavljajte šećer i ribanu koricu limuna već više soli
Umjesto velikom količinom šećera, omiljeni domaći džem možete ugustiti chia sjemenkama i pripremiti deliciju u kojoj će bezrezervno uživati svi članovi obitelji
Ne pijte vodu neposredno nakon što ste pojeli smokvu jer to može potaknuti probleme s probavom. Čuvajte ih u papiru. U narodnoj medicini koriste se čak i protiv zubobolje
Par Ćurić u Živikama pored Slavonskog Broda uzgaja voće koje cvjeta u veljači i podnosi temperaturu i do -10°C. Sibirska borovnica je puna vitamina i podiže imunitet
Želite sačuvati taj okus kupine, šljive ili marelice? Skuhajte slasni džem, napravite slatko ili kompot. Delicije mogu potrajati mjesecima, a uz naše recepte naučite kako ih pripremiti
Bobičasto voće tamnijih boja, jača cirkulaciju te tako potiče rad mozga, ali i pomaže kod liječenja cijelog niza bolesti. U narodnoj medicini, osim plodova, često se koriste i listovi voća
Određeno je po pravilniku koje se voćne poslastice kako smiju zvati i što u njima mora biti, a sve ostalo, nedefinirano, su namazi. Testirali smo ih sve i otkrili što doista ima u njima
U ovo doba godine voća je toliko da je prava šteta ne napraviti zimnicu od njega. Osim odličnih recepata, donosimo vam i vrlo korisne savjete koji zimnicu čine još boljom i ukusnijom
Opet sam iskamčila recept bake Jerke. Nakon najboljeg kuglofa na svijetu, sad je tu i recept za domaći pekmez od marelica. Nije to bilo nimalo lako. Nije bio nešto posebno tajan, nego je bio malo kompliciraniji.
Od sočnih plodova pripremaju se napici za jačanje imuniteta i protiv slabokrvnosti. Imaju najbolji učinak na tijelo kad ih se jede s drugim bobičastim voćem poput borovnica ili ribizlom
Kata Ilišević iz Županje hrabro se upustila u “slatku misiju” pa je ubrzo registrirala malu manufakturu “Snašina kujna”. Voće za pekmeze nabavlja kod lokalnih OPG-ova
Tradicija na moderan način - neodoljivu aromu likerima i marmeladama daju začini poput cimeta i đumbira, a za dovoljno gustoće pobrinut će se jabuke i šljive koje obiluju pektinom
Donosimo vam 30 recepata za sočne pekmeze, marmelade, džemove i likere. Tu su i trikovi baka, 10 recepata za pekmez od šljiva te savjeti blogerice Domaćice
Iskoristi svoj Oranž