To je to što me zanima!

'Ako je sve po zakonu, ne znam zašto je onda Bandić nervozan'

Takav memorandum ne bih potpisao, a ne bih ga ni podržao u Skupštini. S druge strane, politička odluka i odgovornost je na gradonačelniku Milanu Bandiću, kaže Štromar
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je kako memorandum o projektu "zagrebačkog Manhattana" ne bi potpisao niti podržao u Skupštini. U intervjuu za Večernji list ističe i da je politička odluka i odgovornost na gradonačelniku Milanu Bandiću i članovima Gradske skupštine koji bi, po njegovom mišljenju, trebali biti ti koji će poštovati volju građana jer su ih građani i birali.

EAGLE HILLS I 'MANHATTAN' Analizirali smo Memorandum: Evo što će značiti za Zagreb

Na komentar izjave Bandića kako vjeruje u mudrost premijera Plenkovića i Štromara pri čemu je podsjetio i da je u njegovu klubu u Saboru 13 zastupnika, Štromar je odgovorio:

- Ja samo vjerujem u Zakon jer je on iznad svih mudrijaša. U nadležnosti Ministarstva je ispitati zakonitost novog GUP-a. Struka odlučuje, a ako je sve u skladu sa zakonom i procedurama, gradonačelnik Zagreba ne bi trebao biti nervozan. Kad delamo, onda to kaj delamo mora biti po zakonu. Isticanje broja zastupnika i njihovo nazivanje “žetončićima” je, najblaže rečeno, stvar stila, a meni se takav stil doista ne sviđa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Štromar nije želio davati ocjene oko toga obvezuje li memorandum ili ne, ali je istaknuo:

- Ja takvo što nikad ne bih napravio. Mudrosti nema u tumačenju slova zakona – ono je posve jasno, već je ima u prepoznavanju tko su pravi investitori, a tko samo lovi u mutnom.

POGODUJE ARAPIMA 'Prekoračio je svoje ovlasti!': Bandić šeicima daje srce grada

Na pitanje imali u memorandumu nečeg protuzakonitog, odgovorio je:

- Ne. Već sam rekao da Ministarstvo graditeljstva ispituje zakonitost, dakle, nije riječ o političkom pitanju, nego o stručnom. Isto tako sam rekao da takav memorandum ne bih potpisao, a ne bih ga ni podržao u Skupštini. S druge strane, politička odluka i odgovornost je na gradonačelniku Milanu Bandiću i članovima Gradske skupštine i oni bi trebali biti ti koji će poštovati volju građana jer su ih građani i birali.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • sprangija 08.09.2019.

    Isto se dogodilo u Beogadu,Arapima su prodali zemlju oko splavova na Dunavu,pitaju tipa kak sad izgleda taj prostor,kaze koma nista se ne dogadja izgradili su neupotrebljiv prostor od najjeftinijih materijala najjeftinije plocice,zagadili sve okolo kao i Dunav a traze 5000 eura za kvadrat sto je van pameti,a sve zato da se opere novac grada i zamagli trag,sad ti isti Arapi kupuju hipodrom i velesajam kod nas,zar nam treba da sjedimo i gledamo ili cemo se dic i napravit masovni prosvjed..nesto slicno kao na doceku ako ne nogometasa onda bar rukometasa

  • 07.09.2019.

    Čovjek koji ima hrpu krivičnih optužnica sigurno sve radi po zakonu........Samo je pitanje po kojem i čijem to zakonu???? Samo njegovom!

  • _Varešak_ 07.09.2019.

    Da je sve po zakonu, Bandić bi odavno bio u prdekani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare