News

Komentari 21

'Ako je sve po zakonu, ne znam zašto je onda Bandić nervozan'

'Ako je sve po zakonu, ne znam zašto je onda Bandić nervozan'

Takav memorandum ne bih potpisao, a ne bih ga ni podržao u Skupštini. S druge strane, politička odluka i odgovornost je na gradonačelniku Milanu Bandiću, kaže Štromar

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je kako memorandum o projektu "zagrebačkog Manhattana" ne bi potpisao niti podržao u Skupštini. U intervjuu za Večernji list ističe i da je politička odluka i odgovornost na gradonačelniku Milanu Bandiću i članovima Gradske skupštine koji bi, po njegovom mišljenju, trebali biti ti koji će poštovati volju građana jer su ih građani i birali.

Na komentar izjave Bandića kako vjeruje u mudrost premijera Plenkovića i Štromara pri čemu je podsjetio i da je u njegovu klubu u Saboru 13 zastupnika, Štromar je odgovorio:

- Ja samo vjerujem u Zakon jer je on iznad svih mudrijaša. U nadležnosti Ministarstva je ispitati zakonitost novog GUP-a. Struka odlučuje, a ako je sve u skladu sa zakonom i procedurama, gradonačelnik Zagreba ne bi trebao biti nervozan. Kad delamo, onda to kaj delamo mora biti po zakonu. Isticanje broja zastupnika i njihovo nazivanje “žetončićima” je, najblaže rečeno, stvar stila, a meni se takav stil doista ne sviđa.

Štromar nije želio davati ocjene oko toga obvezuje li memorandum ili ne, ali je istaknuo:

- Ja takvo što nikad ne bih napravio. Mudrosti nema u tumačenju slova zakona – ono je posve jasno, već je ima u prepoznavanju tko su pravi investitori, a tko samo lovi u mutnom.

Na pitanje imali u memorandumu nečeg protuzakonitog, odgovorio je:

- Ne. Već sam rekao da Ministarstvo graditeljstva ispituje zakonitost, dakle, nije riječ o političkom pitanju, nego o stručnom. Isto tako sam rekao da takav memorandum ne bih potpisao, a ne bih ga ni podržao u Skupštini. S druge strane, politička odluka i odgovornost je na gradonačelniku Milanu Bandiću i članovima Gradske skupštine i oni bi trebali biti ti koji će poštovati volju građana jer su ih građani i birali.

Najčitaniji članci