To je to što me zanima!

Andrej Plenković boravi u dvodnevnom posjetu Hvaru

Gradonačelnik Novak upoznao je predsjednika Vlade s problemima s kojima se susreće grad Hvar tijekom pandemije te pitanjima koja su važna za poboljšanje kvalitete života na otoku
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku dvodnevnog posjeta otoku Hvaru u četvrtak se sastao s novim hvarskim biskupom mons. Rankom Vidovićem kojemu je zaželio puno uspjeha u obavljanju odgovorne dužnosti biskupa.

Kako je priopćila Služba za odnose s javnošću Vlade RH,  premijer i biskup su razgovarali  o nastavku kvalitetnog dijaloga koji hrvatska Vlada i Katolička crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu, kao i suradnji sa Hvarskom biskupijom te imovinsko-pravnim pitanjima.

SEZONA BOLJA NEGO LANI Plenković o mjerama: 'Mogao bih se složiti s Milanovićem. Istu sam stvar ja rekao još ranije...'

Premijer se potom susreo sa hvarskim gradonačelnikom Rikardom Novakom. Predsjednik Vlade istaknuo je predanost Vlade u prepoznavanju potencijala naših otoka te podizanju kvalitete života otočnog stanovništva. U tom kontekstu razgovaralo se o provedbi novog Zakona o otocima i korištenju europskih fondova, kao i provedbi odluka koje su usvojene na Vladinoj sjednici održanoj u Hvaru u listopadu 2018. Od pedesetak tada usvojenih akata, dosad je proveden 31, a u tijeku je provedba 17 akata.

Gradonačelnik Novak upoznao je predsjednika Vlade s problemima s kojima se susreće grad Hvar tijekom pandemije te pitanjima koja su važna za poboljšanje kvalitete života na otoku.

Plenković je rekao i da je Vlada za potpore za očuvanje radnih mjesta u Hvaru isplatila gotovo 33 milijuna kuna čime je obuhvaćeno preko 300 poslodavca i više od 1.200 radnika.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom turističkom sezonom jer se, u usporedbi s prošlom godinom, na Hvaru ostvaruje znatno više dolazaka i noćenja gostiju.

U razgovorima o budućim projektima istaknuta je nužnost poboljšanja prometne povezanosti otoka Hvara, pri čemu je važna izgradnja cestovne infrastrukture Poljice – Sućuraj  te  Drvenik – Čvor Ravča.

SJEDNICA GSV-A Plenković otkrio motive koji će se nalaziti na kovanicama eura: 'Građani su odabrali i Teslu'

U petak će se premijer Plenković s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem upoznati s dinamikom radova na aglomeraciji Jelsa-Vrboska-Stari Grad.

Kako je priopćeno, cilj projekta je izgradnja sustava odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže za naselja Stari Grad, Jelsa, Vrboska i Basina te izgradnja dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda čime bi se smanjili gubici vode u vodoopskrbnoj mreži. Ukupna vrijednost projekta je veća od 470 milijuna kuna, a iz Kohezijskog fonda odobreno je gotovo 260 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Dianysi 23.07.2021.

    Gdje ti je maska, probisvjeti ? Potvrda o cjepljenju ?

  • Squadron de la Muerte 23.07.2021.

    Nema nam spasa ! Ugodan dan svima !

  • John Doe Jr. 23.07.2021.

    gdje taj prođe, tu trava više ne raste

Komentiraj...
Vidi sve komentare