To je to što me zanima!

Bili su drugi u Europi: Školarci se natjecali u poduzetništvu, primio ih predsjednik Milanović

Predsjedniku Milanoviću učenici su pojasnili kako su tim projektom ponudili rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih, ukazali na nedostatak edukacijskih i drugih aktivnosti u njihovim zajednicama
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu sudionike  Europskog natjecanja učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu, učenike Srednje škole Donji Miholjac, koji su projektom „Zadruga Drava“ osvojili drugo mjesto.

OSVRNUO SE I NA SVOJ RAD Milanović je uručio priznanje Hrvatskom diplomatskom klubu

Učenici te škole predstavljali su Hrvatsku na prvom Europskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu EU Scoop!, održanom u sklopu međunarodnog projekta SCoopConSS (Social Cooperative Contest for Secondary Schools) od 23. do 27. rujna u Firenci u Italiji, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

BANOŽIĆ OPLEO 'Gospoda iz Ureda predsjednika drže neuvjerljive presice i na druge prebacuju odgovornost'

Predsjedniku Milanoviću učenici su pojasnili kako su tim projektom ponudili rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih, ukazali na nedostatak edukacijskih i drugih aktivnosti u njihovim zajednicama, potakli zdraviji način života te iskorištavanje resursa lokalnih proizvođača uz istovremeno korištenje njihova znanja u osmišljavanju novih proizvoda i usluga.

Kao najmlađi sudionici natjecanja pokazali su da znaju kako primijeniti svoja znanja iz društvenog poduzetništva i na taj način iskoristiti puni potencijal svoje lokalne zajednice, rečeno je na sastanku.

PRATITE UŽIVO Sukob oko dnevnica, savjetnici Milanovića sazvali presicu: 'To je zlostavljanje vojnika'

SCoopConSS je dvogodišnji projekt koji financira Opća uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije, a hrvatska organizacija koja provodi projekt je Centar tehničke kulture Rijeka. Cilj projekta je potaknuti promišljanje o društvenom poduzetništvu među mladima s naglaskom na srednjoškolce kao ciljanu skupinu, pri čemu su oni  sudjelovali u razvoju inovativne metodologije koja uključuje društveno poduzetništvo u postojeći obrazovni program.

Na sastanku su bili sudionici natjecanja - Luka Boro, Fran Falamić, Florijan Horvat, Dora Jantoš, Fabijan Josić, Vid Novak, Ivan Rajninger, Dora Sigurnjak i Lea Zetalić te njihovi profesori i mentori.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nokia5 02.12.2021.

    Milanovica za premijera! Srbi iz vukovara ce uvek glasati za njega.

  • Alena-Cehinja 01.12.2021.

    To je dokaz da treba mladima prepustiti zemlju.Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare