News

Komentari 149

'Gospoda iz Ureda predsjednika drže neuvjerljive presice i na druge prebacuju odgovornost'

'Gospoda iz Ureda predsjednika drže neuvjerljive presice i na druge prebacuju odgovornost'

Savjetnici Zorana Milanovića održali su jutros izvanrednu press konferenciju i kritizirali odnos Banožića prema hrvatskoj vojsci..

Umjesto da drže neuvjerljive pressice i prebacuju odgovornost na druge, gospoda iz Ureda Predsjednika trebala bi se odgovornije posvetiti racionalnijem trošenju proračuna svog ureda, pa onda ne bi bilo problema o kojima su govorili, kritizirao je ministar  Mario Banožić presicu Milanovićevih savjetnika.

- MORH, dok sam ja ministar, neće pokrivati njihovu nesposobnost - napisao je dalje Banožić na Facebooku.

Podsjetimo, savjetnici Zorana Milanovića odražli su jutros izvanrednu press konferenciji u uredu Predsjednika Republike.

- Prisljeni smo izaći van. Tema je odnos ministra Banožića prema vojsci, Sve je počelo umirovljenjem, iživljavajućim umirovljenjem brigadira Burčula, da bismo se danas došli u situaciju da se zlostavljanje protegne na hrvatske vojnike - rekao je Miljenić.

- Banožić je prije mjesec dana donio odluku da vojniciMA koji su potpora predsjedniku se ne plaćaju dnevnice - rekao je Orsat Miljenić.

Lozančić je potom dodao:

- Ako neće dobiti dnevnice, to je nekorektno. Nezamislivo ako netko misli da predsjednik nema pravo da mu tri osobe nose vijenac. Svatko mu je jasno da Vrhovni zapovjednik predstavlja Oružane snage. To je tako i oduvijek je tako. I dok se ne promijeni Ustav tako će i biti.

Lozančić je onda pročitao dio pisma koje je načelnik Glavnog stožera Robert Hranj  uputio vladi.

- Ovu odluku dijelom doživljavam i kao nastavak dosadašnjeg postupanja koje ima sve elemente strateškog zlostavljanja mene osobno kao čovjeka i vojnika, a što je počelo traženjem ostavke i nastavilo se brojnim javnim prozivanjima i priopćenjima na službenim stranicama MORH-a s nizom grubih neistina.

Najčitaniji članci