News

Komentari 143

Sukob oko dnevnica, savjetnici Milanovića sazvali presicu: 'To je zlostavljanje vojnika'

Sukob oko dnevnica, savjetnici Milanovića sazvali presicu: 'To je zlostavljanje vojnika'

Savjetnici predsjednika Zorana Milanovića govore na press konferenciji u uredu Predsjednika Republike

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić dati će izjave za medije. 

PRATITE UŽIVO

- Prisljeni smo izaći van. Tema je odnos ministra Banožića prema vojsci, Sve je počelo umirovljenjem, iživljavajućim umirovljenjem brigadira Burčula, da bismo se danas došli u situaciju da se zlostavljanje protegne na hrvatske vojnike - rekao je Miljenić.

- Banožić je prije mjesec dana donio odluku da vojniciMA koji su potpora predsjedniku se ne plaćaju dnevnice - rekao je Orsat Miljenić.

Lozančić je potom dodao:

- Ako neće dobiti dnevnice, to je nekorektno. Nezamislivo ako netko misli da predsjednik nema pravo da mu tri osobe nose vijenac. Svatko mu je jasno da Vrhovni zapovjednik predstavlja Oružane snage. To je tako i oduvijek je tako. I dok se ne promijeni Ustav tako će i biti.

Lozančić je onda pročitao dio pisma koje je načelnik Glavnog stožera Robert Hranj  uputio vladi.

- Ovu odluku dijelom doživljavam i kao nastavak dosadašnjeg postupanja koje ima sve elemente strateškog zlostavljanja mene osobno kao čovjeka i vojnika, a što je počelo traženjem ostavke i nastavilo se brojnim javnim prozivanjima i priopćenjima na službenim stranicama MORH-a s nizom grubih neistina.

 

Najčitaniji članci