To je to što me zanima!

Božinović o ubojstvu studentice Mihaele (21) u Osijeku: Nije bilo policijskog zataškavanja...

"Ne da policija nije ništa zataškavala već nije vjerovala onome što je iskazivao njihov kolega iz policijske uprave. U pet sati ujutro on je već bio uhićen", kazao je Božinović...
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u ponedjeljak da u slučaju ubojstva u Osijeku gdje je policajac ubio djevojku službenim pištoljem nije bilo policijskog zataškavanja, poručivši da će se radom policije i županijskog državnog odvjetništva doći do prave istine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"U ovom trenutku prema svemu onome što je meni dostupno sama činjenica da policija nije prihvatila ono što je dojavio osumnjičenik već je u svojim izvidima došla do drugih kvalifikacija, tj. odbacila je tezu o samoubojstvu govori o tome da tu nije moglo biti zataškavanja", rekao je Banožić novinarima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a upitan je li u slučaju ubojstva mlade studentice u Osijeku bilo policijskog zataškavanja. 

TRAŽE PRAVDU ZA MIHAELU FOTO Ovo je policajac koji je pucao u Mihaelu (21). Hoće li biti nadzora u osječkoj policiji?

Izrazivši sućut obitelji, istaknuo je da je kao i u svakom kriminalističkom istraživanju, najvažnije doći do istine. Smatra kako će se radom policije i županijskog državnog odvjetništva doći do prave istine. 

Ministar unutarnjih poslova podsjetio je da je policija postupala prema dojavi da se radi o samoubojstvu, vrlo brzo je izašla na teren i počeo je očevid zajedno sa zamjenicom županijske državne odvjetnice. Naveo je da je policija nije povjerovala u tezu o samoubojstvu.

KOMENTIRA: DENIS MAHMUTOVIĆ Priča o ubojstvu Mihaele smrdi do neba. Mora se razjasniti

"Ne da policija nije ništa zataškavala već nije vjerovala onome što je iskazivao njihov kolega iz policijske uprave. U pet sati ujutro on je već bio uhićen", kazao je.

Istaknuo je i da je policija do podnošenja kaznene prijave došla do zaključka da se radi o dovođenju u opasnost sa smrtnom posljedicom tj. kaznenom djelu za koje  je zapriječena kazna do osam godina zatvora, a državno odvjetništvo je to prekvalificiralo u ubojstvo, za što je zapriječena kazna do deset godina zatvora.

ZABRINUTI POLICAJCI UPOZORAVAJU 'Toliko su snizili kriterije za primanje u službu da je čudo da takvih slučajeva nema i više'

Poručio je da nisu prestale radnje vezane uz istragu tog kaznenog djela, pojasnivši kako nije rijetka pojava da se dođe do prekvalifikacije kaznenog djela.

Upitan treba li u osječku policiju poslati internu kontrolu upitao je: "S kojom argumentacijom? Smatra i da je državno odvjetništvo svoju kvalifikaciju djela donijelo na temelju činjenica koje je prikupila policija.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je 20. rujna, ispaljivanjem metka iz službenog pištolja u Osijeku usmrtio 21-godišnju Mihaelu..

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

UBOJSTVO ZGROZILO OSIJEK Nije zvao policiju 2 sata, micao je stvari i mijenjao iskaze. Stric ubijene: Teško je nositi se s tim

Božinović je upitan o situaciji s migrantima i pucnjavi na graničnom području s teritorijem BiH, odgovorio da je hrvatskoj policiji ta istraga otežana samom činjenicom da se sve događalo na teritoriju druge države i da se dovode u sumnju osobe koje su tada bile na području BiH.

OSUMNJIČENI MIJENJAO ISKAZE Odvjetnici o tragediji iz Osijeka: 'Radi se o ubojstvu, policija je svoj posao pogrešno odradila'

Naveo je i da od policije BiH nisu dobili nove činjenice koje bi im pomogle u rasvjetljavanju toga što se dogodilo.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • kokodašica 26.09.2023.

    Ovaj ''LIK'' je neka verzija americkog Joa Bidena, čista sprdačina !

  • zutizgzg 26.09.2023.

    vidi mucavca,pa Byden je za njega brake dance pleasač,sto ga stitite kao Isusa iz Nazareta novinari,hulje jedne nre treba vama zakon vi sami guze dajete

  • zutizgzg 26.09.2023.

    sramota,ostabvka djubre aferasko,imas afera ko tinejder pristics

Komentiraj...
Vidi sve komentare