Obavijesti

News

Komentari 167

Nije zvao policiju 2 sata, micao je stvari i mijenjao iskaze. Stric ubijene: Teško je nositi se s tim

Nije zvao policiju 2 sata, micao je stvari i mijenjao iskaze. Stric ubijene: Teško je nositi se s tim
9

Kolege mladog policajca nisu teretile za ubojstvo već za blaže kazneno djelo. Tek je DORH prekvalificirao sve u ubojstvo. Prijatelji i rodbina oprostili su se od Mihaele. Zapalili su svijeće i cvijeće...

VIDEO

Jadna naša Mihaela, tek je počela živjeti. Tako zlatna cura, divno stvorenje. Svi smo u šoku. Roditelji su joj pod tabletama otkako se to dogodilo. Jako se teško nosimo s time. Bili su na saslušanju u policiji, tamo su i saznali što se točno dogodilo. Nismo znali za njega, da su se zabavljali. On je neki momak, tek završio za policajca, neiskusan, a dali mu oružje. Što je on s tim pištoljem radio, tko zna. U arteriju ju je baš pogodio, ugušila se u vlastitoj krvi. Jadno dijete, tko zna što je proživljavala zadnjih trenutaka. Očajni smo.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Ubojstvo zgrozilo Osijek: Nije zvao policiju 2 sata, micao je stvari i mijenjao iskaze 01:08

Kroz suze nam je govorio stric Mihaele B. (21), koja je u srijedu navečer ubijena u stanu Marka S. (27) u Donjem gradu u Osijeku, inače mladog policajca.

Stotine ljudi ispratilo je Mihaelu na posljednji počinak u subotu, među njima i njeni prijatelji s Pravnog fakulteta, na kojemu je bila izvrstan student, kolege sportaši iz sportskog taekwondo kluba u kojemu je trenirala pet godina i osvajala medalje te prijatelji i kolege s posla, jer je studirajući i radila u osječkom trgovačkom centru Portanova. Nakon što je osječka policija, dan nakon ubojstva, kratko izvijestila o događaju, a u javnosti se pojavila priča da se Mihaela sama ubila, upravo prijatelji, točnije njene najbolje prijateljice, prve su izrazile sumnju u te tvrdnje. Naime, one su u javnost pustile prepisku Mihaele s Markom S. Iz poruka se iščitava da su nastale početkom tjedna te da je njihov odnos u samom začetku i da je Marko S. djevojci pomalo problematičan. Mihaela je Marka poznavala tek dva tjedna i u tom vremenu počeli su češće komunicirati i dopisivati se porukama.

Kolege s fakulteta zapalili su svijeće za Mihaelu (21): 'Bila je druželjubiva i jako talentirana'
Kolege s fakulteta zapalili su svijeće za Mihaelu (21): 'Bila je druželjubiva i jako talentirana'

Znala je da je odradio pripravnički staž za mladog policajca u prometnoj policiji te da je nedavno dobio posao za stalno i zadužio pištolj. Čak ga je jednom prilikom i posjetila na radnome mjestu, gdje ju je pozvao da dođe tijekom njegove radne smjene. Među njima su se razvijali osjećaji, ali i prve nesuglasice pa se ne može točno tvrditi jesu li bili u vezi ili ne, no viđali su se povremeno. Početkom tjedna imali su svojevrsni sukob zbog kojega je Mihaela, u porukama koje je pisala prijateljici, Marka nazvala posesivnim, poremećenim i manipulativnim te izjavila kako se više zbog toga ne želi viđati s njim. Upravo to je prijateljicama signaliziralo da se možda policija nije dovoljno pozabavila "drugom stranom", nego su vjerovali iskazima svog djelatnika koji se, kako se kasnije pokazalo, ponašao u najmanju ruku čudno nakon što je ispaljen metak iz njegova pištolja.

Mihaela je došla k njemu u stan koji se nalazi u zgradi DVD-a, s obzirom na to da je Marko godinama bio vatrogasac u donjogradskom DVD-u i stan je dobio na korištenje. Njegov otac je također vatrogasac, ali u Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi, gdje je zamjenik zapovjednika. Što se događalo u stanu nije poznato s obzirom na to da su tu večer bili sami. Ispaljeni hitac iz pištolja pogodio je djevojku u donji dio lica, prostrijelivši aortu, i vrlo je brzo umrla od iskrvarenja. Umjesto da odmah zove policiju i Hitnu, Marko odlučuje činiti nelogične postupke: premješta namještaj narušavajući dokaze, zove nekoliko osoba, pokušava fingirati nesretan slučaj... Tek nakon gotovo dva sata poziva Hitnu i policiju. Osim policije, u očevidu sudjeluje i zamjenica ŽDO-a. Neslužbeno se doznaje kako je nekoliko puta tijekom saslušanja mijenjao iskaze, počevši od toga da se djevojka sama ubila, da se on u tom trenutku tuširao, pa onda da se ispaljenje metka dogodilo slučajno. Policija ga je zbog toga prvotno teretila tek za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Tek poslije je Županijsko državno odvjetništvo njegov zločin okvalificiralo kao ubojstvo.

DORH: Policajac je ispalio hitac u nakani da djevojku liši života
DORH: Policajac je ispalio hitac u nakani da djevojku liši života

Cijelo to vrijeme osječka javnost i mediji objavljuju nove i različite neslužbene informacije. Neki pričaju i o tome da je policija pokušala zataškati događaj, umanjiti razinu krivnje i odgovornosti mladog policajca Marka S. Dakako, policija je sve to više puta demantirala ističući kako istraga u ovom slučaju, kao i drugima, ide svojim tijekom i nadopunjava se s novim saznanjima. Nisu se htjeli izjasniti jesu li saznanja o objavljenim porukama, koje su primili dan nakon ubojstva, ikako utjecala na utvrđivanje okolnosti i motiva smrti mlade djevojke, ali su u petak odlučili Marka S. privesti sucu istrage pod sumnjom da je počinio teško kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom uzrokujući smrt druge osobe. Odnosno, teretili su ga za nehajno postupanje službenim pištoljem koji je, eto, uzrokovao nečiju smrt. To je, dakako, znatno blaže kazneno djelo od ubojstva, za koje se ipak odlučilo državno odvjetništvo u kvalifikaciji počinjenog djela pa je Marko S. zadržan u pritvoru sljedećih mjesec dana.

Zanimljivo je da je Marko S. živio samozatajnim životom, za njega prijatelji kažu da je u društvu uvijek bio pristojan, povučen, pomalo stidljiv. Prije nego što se odlučio upisati na tečaj za policajca u trajanju od 11 mjeseci studirao je strojarstvo u Slavonskom Brodu, no fakultet nije završio. Nakon završenog policijskog tečaja, godinu i pol je radio u prometnoj policiji i moglo ga se vidjeti kako regulira promet u gradu, sjedi kao suvozač u presretaču ili pak s kolegama radi kontrolu prometa. U svibnju je na njegovo ime stigla pritužba na postupanje tijekom kontrole prometa i ispisivanja kazne za nepropisno korištenje pojasa, no pritužba građanina odbačena je kao neosnovana. Nitko od njegove obitelji nije bio raspoložen za razgovor.

Mihaela je, s druge strane, kažu njene prijateljice, bila vrlo aktivna djevojka, iskrena, otvorena, direktna. Znala se izboriti za sebe, imala je svoje stavove i nije se “dala povlačiti za nos”. Marko joj se na početku svidio, što i ona priznaje u svojim porukama, ali je s vremenom otkrivala njegove mane i o njima govorila prijateljicama. Kako mu je u dopisivanju proteklog ponedjeljka napisala da se više ne želi s njim viđati i on je rekao da to poštuje, ali da mu je žao zbog te njezine odluke, što ju je nagnalo da dođe k njemu u stan u srijedu navečer za sada zna samo Marko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Doznajemo: Malenica neće biti ministar u Plenkovićevoj vladi
IZBORI 2024.

Doznajemo: Malenica neće biti ministar u Plenkovićevoj vladi

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine
’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’
VARTEKS U ŠTRAJKU

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’

Radnici Varteksa još čekaju plaće. Uprava šuti, sindikati prozivaju dioničara