To je to što me zanima!

'Opcija je i produljenje školske godine i skraćivanje praznika'

Ministrica je kazala da će u prijepodnevnim satima poslati upute na sve škole, a da su zakonom propisana četiri koraka kako nadoknaditi nastavu. U krajnjem slučaju će produljiti školsku godinu
Vidi originalni članak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objasnila je danas kako bi se mogli nadoknaditi dani u štrajku tijekom kojih učenici u Hrvatskoj nisu pohađali nastavu. Jedna od opcija je i produžetak školske godine, javlja N1

Ministrica je kazala da će u prijepodnevnim satima poslati upute na sve škole, a da su zakonom propisana četiri koraka kako nadoknaditi nastavu: angažiranje svih nenastavnih dana, angažiranje subota tamo gdje je moguće, skraćivanje praznika i, u krajnjem slučaju, produžetak školske godine.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Divjak ističe da bi većina škola mogla s prva dva uvjeta ispuniti maksimalno šest dana koja imaju za nadoknadu. 

- U slučaju da bi se ova situacija produžila, a vjerujem da ipak neće, onda bi se u krajnjem slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano - rekla je. No, Divjak ističe da zasad nema opcije da se školska godina produži. 

ZDRAVKO MARIĆ: 'Vjerujem da sindikati shvaćaju da daljnji štrajk nema smisla...'

- To je tek zadnja opcija, zadnji korak ukoliko se uz prva tri ne bi uspjelo doći do toga da se dođe do 175 nastavnih dana - rekla je i dodala da će idućeg petka sve škole imati šest dana za nadoknadu. 

- Nakon toga smo u problemu. Ja stvarno radim sve da do toga ipak ne dođe, jer ovo je neodrživo nakon sljedećeg tjedna - istaknula je. 

NAZIRE SE KRAJ? 'Štrajk ide dalje, a prijedloge Vlade će razmotriti zaposleni'

U isto vrijeme, jučer je održan drugi krug pregovora sindikata s Vladom. Do dogovora oko plaća - koji se, čini se, nazire - štrajk se nastavlja prema ranijem planu, a za danas je u Zagrebu zakazan i veliki prosvjed.

Idi na 24sata

Komentari 255

  • bela123 28.11.2019.

    moji sigurno nece ic zbog njihovi gluposti samo neka oni idu si sami !!

  • Memphis_ZG 09.11.2019.

    Ti si svoje otprdila.

  • lekica 0207 07.11.2019.

    Samo nek sanja o bilo kakvoj nadoknadi! Ako je i bude moji sigurno neće ići! Djeca tome nisu ništa kriva, roditelji su uz njih! Nadam se da će nastavnici podržati nas kako smo i mi njih!!!! A ministrica nek slobodno šalje planove po školama, bezveze troši papir!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare