Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vjerujem da sindikati shvaćaju da daljnji štrajk nema smisla...'

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da su poruke nakon jučerašnjih pregovora Vlade i školskih sindikata dobre, te je izrazio uvjerenje da i sindikati uviđaju kako daljnji štrajk više nema smisla...

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
51 komentara

- Plaće se povećavaju i one će se povećavati, na sastancima smo utvrdili da niti to zaostajanje za sustavom socijalne skrbi i drugim sustavima nije u potpunosti utemeljeno. Mislim da sada sve skupa treba privesti kraju, kazao je Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Na pitanje novinara je li Vlada sindikatima, kojima je danas 19. dan u štrajku, na jučerašnjim pregovorima popustila, Marić je odgovorio kako  "ne zna o čemu govori".  Ponovio je da je Vlada školskim sindikatima dala dobru ponudu, za povećanje osnovice svima za 6 posto, po modelu 2+2+2.

PROSVJETARI NA MARKOVOM TRGU 'Ovdje je najjača reprezentacija Hrvatske, evo koliko nas ima!'

- Puno smo puta komunicirali što je realno, što je moguće i izvedivo, dodao je ministar financija.

Naglasio je kako ponuda Vlade sindikatima otvara prostor za kvalitetnu analizu i redizajn sustava koeficijenata i dodataka koji utječu na plaću.

Ministar Marić novinare je izvijestio da se upravo sastao sa sindikalnim predstavnicima državnih službenika i namještenika, s kojima Vlada pregovora o osnovici u okviru dodatka Kolektivnom ugovoru.

Započeo Å¡trajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim Å¡kolama SINDIKATI OBJAVILI: U srijedu štrajk u cijeloj RH, a u četvrtak i petak u 2 županije

- Razgovarali smo o dinamici povećanja osnovica za 2+2+2 posto sljedeće godine. Na taj prijedlog gledaju pozitivno, a dali su i primjedbu da se dinamika povećanja osnovice ubrza, kazao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message