To je to što me zanima!

Došao nalaz obdukcije: Gušenje hranom uzrok smrti Veronike

Podsjećamo, Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra Gorana Jusupa, pronađena je mrtva u stanu u Obrovcu u kojem je, kako su nam rekli susjedi, živjela s njim
Vidi originalni članak

Splitski patolozi ustvrdili su da je uzrok smrti Veronike Pecolaj bio gušenje hranom čime je isključena mogućnost kaznenog djela, piše Zadarski hr.

TKO JE VERONIKA PECOLAJ? Buran život lažne sestre: Divila se Jusupu pa mu uništila auto

Podsjećamo, Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra Gorana Jusupa, pronađena je mrtva u četvrtak stanu u Obrovcu u kojem je bio i doktor Jusup. Navodno je dr. Jusup tražio pomoć susjeda, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem kruha te vikao da zovu pomoć.

Prvo su došli policajci, a nakon njih i Hitna. Liječnica je iz grla izvadila ostatke hrane i pokušala reanimirati nesretnu ženu, no bez uspjeha. Smrt je konstatirala u 23.08 sati. I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dr. Jusup je obolio od multiple skleroze, a stvari su postale bizarne nakon što je u prijevremenu mirovinu otišla medicinska sestra koja je “držala stvari u svojim rukama” i pazila da ambulanta funkcionira. Dr. Jusup je, naime, zaposlio Veroniku Pecolaj kao medicinsku sestru, a ona se nazivala i njegovom zaručnicom. Radili su u prljavoj ordinaciji, vikali na bolesnike i psovali ih.

TUGA U OBROVCU 'Bila je mlada, moglo se učiniti više da se izbjegne takav kraj'

Dr. Jusupa je kroz više godina napustilo 900-tinjak pacijenata. Javnost je saznala da Obrovčane liječi dvoje ljudi koji su i sami oboljeli, a da sustav to nije detektirao. HZZO je liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što je za to saznala hrvatska javnost, a pokazalo se i da Veronika Pecolaj zapravo nije medicinska sestra. Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu liječnicu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni natječaj za radno mjesto obrovačkog liječnika opće prakse nitko se nije javio, osim jednog liječnika, koji je ponudu ubrzo povukao.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • 09.12.2019.

    zao mi je mdc..sestre 😢amen pokoj vjecni

  • Oči Su Ogledalo Duše 08.12.2019.

    Ne daj Bože nikome. Ugušiti se s malo kruha. Nitko ti ne može pomoći ako si uzeo prevelik zalogaj bjelog kruha. Pogotovo ne netko, tko i sam ima probleme, bolestan i izgubljen, i ne može sam sebi pomoći, a kamoli nekom drugom. Sram vas bilo sve ovdje što liječite svoje frustracije pa pljujete po bolesnim i nemoćnim osobama. Ne vidite dalje od nosa. Skrivate svoje nevolje dok se iživljavate nad osobama za koje svi znamo da su bolesne i nemoćne. Gadi mi se ovaj svijet bez imalo ljudskosti, empatije i razumijevanja za druge. Karma svakoga stigne, razmislite o tome.

  • Selo_malo 07.12.2019.

    Ovo je pre bizarna životna priča. Te ljude je odavno već trebalo zbrinuti u nadležnu ustanovu, tiho i dostojanstveno, a ne od njih raditi medijski cirkus. Još bizarniji je sustav koji, unatoč svim mjerodavnim spoznajama, nije blagovremeno poduzeo sve raspoložive mjere iz nadležnosti, da se sačuva minimalno ljudsko dostojanstvo tih bolesnih osoba. Sramotno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare