Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
90 komentara

'Bila je mlada, moglo se učiniti više da se izbjegne takav kraj'

I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja, a uzrok smrti znat će se nakon obdukcije zakazane za subotu ujutro u Splitu, jer Zadar više nema obducenta na odjelu patologije.

Foto: PIXSELL
90 komentara

Veronika Pecolaj poznata je javnosti kao navodna medicinska sestra i zaručnica dr. Gorana Jusupa u njegovoj ordinaciji u Obrovcu. Navodno je dr. Jusup oko 22.30 sati u noći na petak tražio pomoć susjeda, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem kruha te vikao da zovu pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Prvo su došli policajci, a nakon njih i Hitna. Liječnica je iz grla izvadila ostatke hrane i pokušala reanimirati nesretnu ženu, no bez uspjeha. Smrt je konstatirala u 23.08 sati. I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja, a uzrok smrti znat će se nakon obdukcije zakazane za subotu ujutro u Splitu, jer Zadar više nema obducenta na odjelu patologije. U dvorištu stana u Obrovcu danas je bio parkiran policijski automobil, a vrata stana bila su oblijepljena policijskom trakom.

Dr. Jusup je obolio od multiple skleroze, a stvari su postale bizarne nakon što je u prijevremenu mirovinu otišla medicinska sestra koja je “držala stvari u svojim rukama” i pazila da ambulanta funkcionira. Dr. Jusup je, naime, zaposlio Veroniku Pecolaj kao medicinsku sestru, a ona se nazivala i njegovom zaručnicom. Radili su u prljavoj ordinaciji, vikali na bolesnike i psovali ih.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL Dr. Jusupa je kroz više godina napustilo 900-tinjak pacijenata. Javnost je saznala da Obrovčane liječi dvoje ljudi koji su i sami oboljeli, a da sustav to nije detektirao. HZZO je liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što je za to saznala hrvatska javnost, a pokazalo se i da Veronika Pecolaj zapravo nije medicinska sestra. Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu liječnicu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni natječaj za radno mjesto obrovačkog liječnika opće prakse nitko se nije javio, osim jednog liječnika, koji je ponudu ubrzo povukao.

SMRT VERONIKE PECOLAJ Ugušila se hranom, a doktor Jusup zvao susjeda u pomoć?

- To je tragičan slučaj, život je izgubila mlada žena. Moglo se nešto poduzeti da se izbjegne takav kraj. A liječniku bi trebalo sufinancirati plaću da ima financijski razlog doći u Obrovac, što bi se moglo napraviti iz gradskog proračuna - rekao je Ivan Matić, županijski vijećnik Mosta, koji je to pitanje postavio na Županijskoj skupštini u Zadru.     

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message