Obavijesti

News

Komentari 124

Našli su tijelo Veronike Pecolaj, tvrdila da je sestra dr. Jusupa

Našli su tijelo Veronike Pecolaj, tvrdila da je sestra dr. Jusupa
12

Policijski službenici zatekli su tijelo, nakon njih stigla je i Hitna pomoć koja je mogla samo ustanoviti smrt. Radi se o Veroniki Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra doktora Gorana Jusupa

VIDEO

Policijski službenici iz Obrovca dojavu su dobili oko 23 sata u četvrtak. Zatekli su tijelo žene, nakon njih stigla je i Hitna pomoć koja je mogla samo ustanoviti smrt.

Prema prvim informacijama, na tijelu nije bilo znakova nasilja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:20

Podsjećamo, Veronika Pecolaj (26), predstavljala se kao medicinska sestra doktora Gorana Jusupa iz Obrovca. Optužena je za lažno predstavljanje i neovlašteno nošenje znakovlja službene osobe. Slučaj dr. Gorana Jusupa i Veronike Pecolaj prva prva je objavila Nova TV u emisiji 'Provjereno'.

HZZO je obrovačkom liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što su u javnost izašle šokantne snimke iz njegove neuredne ordinacije u kojoj je Veroniku Pecolaj predstavljao kao medicinsku sestru i zaručnicu.

'Bez doktora Jusupa ne bi bilo niti našeg kluba - NK Zrmanje'
'Bez doktora Jusupa ne bi bilo niti našeg kluba - NK Zrmanje'

Napustilo ga je oko 900 pacijenata, a kasnije se ustanovilo kako njegova zaručnica nikad nije završila medicinsku školu. HZZO je dvaput obavio kontrolu u Jusupovoj ordinaciji. Nakon prve kontrole, u studenom 2018., utvrdili su nepravilnosti. 

Doktoru su naredili da ih ispravi, ali u ponovljenoj kontroli, u siječnju 2019., HZZO je zaključio kako to nije učinio te je pokrenuo postupak za raskid ugovora.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:06

Tko je dr. Jusup? Bio u ratu, igrao nogomet i najavio da će tužiti HZZO

Vrlo davno je to bilo na Velebitu i u Bosni poviše Drvara, kamo smo išli kao postrojba. Dolaziš, a cijelo je polje mrtvo, samo leže mrtvi. Netko jaukne, netko viče: ‘Doktore, brzo!’. Dođeš do njega da mu pomogneš, vidiš da ne možeš ništa napraviti jer hitno mora u bolnicu. Tako nam je svoj ratni put opisao obrovački liječnik dr. Goran Jusup, koji je bio pripadnik 112. brigade HV-a.

Obrovac, grad duhova: 'O nama se piše tek kad je neki skandal'
Obrovac, grad duhova: 'O nama se piše tek kad je neki skandal'

Mama: Nije ovo zaslužio

U travnju nas je pustio u svoj stan. Otkrio nam je kako je spašavao ranjenike u ratu te zašto se razočarao u politiku. 

Njegova mama Boja kaže da nije ovo zaslužio.

- Shvatio sam da nisam baš dobro. Na bolovanju sam. Ne želim se liječiti jer je multipla skleroza neizlječiva bolest. Razočarao sam se. Više nemam volje ni stan čistiti. Ja sam to sve sam održavao i čistio, kao i obiteljsku kuću u Starigrad Paklenici - rekao nam je. 

U Starigradu živi doktorova majka Boja.

- Ne želim ništa komentirati, ali ovo je uistinu žalosno i tužno da se digla ovolika hajka oko mog sina. To se nije trebalo dogoditi. Možda nije ispravan u svemu, ali ovo je prevršilo sve mjere. Nije to zaslužio. Ali svemu će doći kraj, pa tako i ovome - rekla nam je kratko u telefonskom razgovoru. 

'Bio sam u ratu, igrao nogomet i tužit ću HZZO. Nisam dobro'
'Bio sam u ratu, igrao nogomet i tužit ću HZZO. Nisam dobro'

'Borio se za ovaj kraj'

Mještani Starigrada sjećaju se dr. Jusupa kao požrtvovnog i vrijednog studenta i susjeda.

- Ja sam nekoliko godina stariji od njega, ali ga se dobro sjećam. Bio je odličan učenik i student te dobar dečko. Bili smo susjedi u Obrovcu - rekao nam je Jole Petričević, poznanik dr. Jusupa, i dodao da ga pamti kao vrhunskog i profesionalnog liječnika uvijek spremnog na pomoć drugima, a prije svega dobrog čovjeka.

Pokretanje videa...

01:02

Kao student bio je aktivan i u lokalnom sportu, gdje je vodio nogometne momčadi.

Dr. Jusup bio je dugogodišnji vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Obrovca. HSLS-ovka i Obrovčanka Marijana Pjetraj rekla nam je da je Jusup u Obrovac došao kao požrtvovni mladi liječnik koji je u tom gradu vidio perspektivu.

- Borio se za ovaj kraj, živio je tu i htio je da mu djeca ostanu u ovom gradu. Borio se za sve gospodarske projekte koji su bili perspektiva ovoga grada i osiguravali budućnost. Podržavao je svaku takvu ideju, bez obzira na to iz koje stranke dolazila i čija je ideja. Kad je vidio da to tako ne ide, onda se možeš maknut ili razboljeti - kazala nam je njegova bivša stranačka kolegica Marijana Pjetraj.

I ostali građani Obrovca s kojima smo razgovarali kažu da dr. Jusupu nikad nije bilo teško ostaviti sve što radi te u slobodno vrijeme otići na medicinsku intervenciju

- Bio je svima 24 sata na raspolaganju, pa sam zaključila da tako mogu prebaciti karton i kod njega - kazala nam je Marijana Pjetraj.

Dr. Jusup priznao nam je da se razočarao u politiku zbog moćnika na vlasti koji su tjerali po svome na štetu malog čovjeka.

- Kao gradski vijećnik predložio sam da se svi odreknemo 1000 kuna mjesečno od vijećničkih naknada u korist jadnog naroda, bijede i sirotinje. Kad sam to predložio, predsjednik vijeća stavio je to na glasanje i pitao sve: ‘Tko je za prijedlog dr. Jusupa?’ Samo smo ja i stranački kolega digli ruke. Svi ostali ništa. Zato za njih danas imam smo ružne riječi - kazao nam je. 

Pokretanje videa...

01:48

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a