Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Došao nalaz obdukcije: Gušenje hranom uzrok smrti Veronike

Podsjećamo, Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra Gorana Jusupa, pronađena je mrtva u stanu u Obrovcu u kojem je, kako su nam rekli susjedi, živjela s njim

Foto: PIXSELL
115 komentara

Splitski patolozi ustvrdili su da je uzrok smrti Veronike Pecolaj bio gušenje hranom čime je isključena mogućnost kaznenog djela, piše Zadarski hr.

TKO JE VERONIKA PECOLAJ? Buran život lažne sestre: Divila se Jusupu pa mu uništila auto

Podsjećamo, Veronika Pecolaj, koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra Gorana Jusupa, pronađena je mrtva u četvrtak stanu u Obrovcu u kojem je bio i doktor Jusup. Navodno je dr. Jusup tražio pomoć susjeda, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem kruha te vikao da zovu pomoć.

Prvo su došli policajci, a nakon njih i Hitna. Liječnica je iz grla izvadila ostatke hrane i pokušala reanimirati nesretnu ženu, no bez uspjeha. Smrt je konstatirala u 23.08 sati. I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja

POGLEDAJTE VIDEO

Dr. Jusup je obolio od multiple skleroze, a stvari su postale bizarne nakon što je u prijevremenu mirovinu otišla medicinska sestra koja je “držala stvari u svojim rukama” i pazila da ambulanta funkcionira. Dr. Jusup je, naime, zaposlio Veroniku Pecolaj kao medicinsku sestru, a ona se nazivala i njegovom zaručnicom. Radili su u prljavoj ordinaciji, vikali na bolesnike i psovali ih.

TUGA U OBROVCU 'Bila je mlada, moglo se učiniti više da se izbjegne takav kraj'

Dr. Jusupa je kroz više godina napustilo 900-tinjak pacijenata. Javnost je saznala da Obrovčane liječi dvoje ljudi koji su i sami oboljeli, a da sustav to nije detektirao. HZZO je liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što je za to saznala hrvatska javnost, a pokazalo se i da Veronika Pecolaj zapravo nije medicinska sestra. Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu liječnicu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni natječaj za radno mjesto obrovačkog liječnika opće prakse nitko se nije javio, osim jednog liječnika, koji je ponudu ubrzo povukao.

Možda vas zanima i ovo:
Message