To je to što me zanima!

Hodočasnici zbunjeni najezdom medija: 'Čekamo rock zvijezdu'

A kad krene u obilazak susjedne države (gdje će boraviti do daljnjega), s njim će sigurno na put i nekolicina tjelohranitelja koji budno prate sve posjetitelje restorana i hotela...
Vidi originalni članak

I treći dan je Zdravko Mamić u svojevrsnom "kućnom pritvoru" u Međugorju. Neće se ipak to vrijeme uračunati u šest i pol godina zatvorske kazne koja mu je izrečena u srijedu u Osijeku, ako postane pravomoćna, no pitanje je koliko će još Mamić izdržati u Villi Regini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zasad mu je dobro, časte ga toliko da je već i zabrinut za zdravlje. Još bijeg od hrvatskog zatvora doživljava kao izlet u Hercegovinu, iako zasad nije krenuo u obilazak prijatelja u susjednoj državi.

A kad krene u obilazak susjedne države (gdje će boraviti do daljnjega), s njim će sigurno na put i nekolicina tjelohranitelja koji budno prate sve posjetitelje restorana i hotela, procjenjujući predstavljaju li prijetnju za šefa. I sve poruke idu preko njih. I mi smo dolazak najavili conciergu, koji je papirić s obavijesti o novinarima uredno dostavio zaduženima za osiguranje.

MAJSTOR CEREMONIJA Kralj zabava: Mamić je ukrao šou i na vjenčanju igrača Reala

Uz njih će na put sa Zdravkom i ljudi iz hrvatskih tajnih službi – "provalio" ih je Dinamov boss još jučer. Naime, oni su odsjeli u hotelu pored Regine i iz susjednog dvorišta prate događanja.

ORSAT MILJENIĆ: "Slučaj Mamić dokazuje kako je potrebno mijenjati Zakon"

Goste, redom vjernike sa svih strana svijeta, zbunjene najezdom medija među stolovima, zanimalo je što se događa.

- Čekamo hrvatsku rock zvijezdu - bio je odgovor novinara koji ih je zadovoljio i trenutno smirio.  Detaljno pojašnjavanje slučaja nije imali smisla.

'Nakon ove presude ne vjerujem više nikome u Hrvatskoj'

Savjetnik GNK Dinama Zdravko Mamić, koji je jučer osuđen na šest i pol godina zatvora pred Županijskim sudom u Osijeku, izjavio je u četvrtak u Međugorju kako nije dobio poziv od vlasti BiH da se izjasni o zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, ali je nagovijestio da će do daljnjega ostati u Bosni i Hercegovini jer ne vjeruje hrvatskome pravosuđu.

 - Nije me nitko kontaktirao iz policije, nije me ni u Zagrebu nitko tražio jer bi mi obitelj rekla tako da nisam imao nikakav kontakt ni sa kim - rekao je Mamić u hotelu Villa Regina u Međugorju.

TOMISLAV KLAUŠKI Mamić se žali zbog 'duboke države'? Pa ona je njega štitila

Pojasnio je kako želi ostati u ovome mjestu do daljnjega.

- Ono što je sigurno da ću ostati ovdje u Međugorju i BiH točnije u BiH, želja mi je da budem stalno u Međugorju - naveo je Mamić.

Dodao je kako još uvijek ne vjeruje da je osuđen za kaznena djela koja su navedena u nepravomoćnoj presudi.

- Da smo pričali prije pet dana ja sam bio sigurniji u oslobađanje nego da vas vidim ovdje ispred sebe jer sam iz procesa koji je proveden vidio da jedna riječ nije protiv mene u dokaznom postupku dokazana - rekao je savjetnik Dinama i dodao kako su ga vrhunski stručnjaci za pravo, porez i financije koji su sudjelovali u obrani uvjeravali da nema razloga za brigu.

- Svi smo iznenađeni, svi smo šokirani - istaknuo je.

TUŽITELJSTVO: 'REAGIRAT ĆEMO' Je li Zdravko Mamić prijetio? 'Učinio si je medvjeđu uslugu'

Upitan što ako Vrhovni sud potvrdi presudu Županijskog suda u Osijeku, Mamić je rekao kako se ne vidi u hrvatskome zatvoru.

- Sud je jači, ali on je donio političku odluku, on je izvršio atentat na ljude i na moju obitelj i ja ne vidim da ni na Vrhovnom sudu ovo može biti potvrđeno, međutim nakon ove presude više nikome ne vjerujem u RH - rekao je i dodao kako vjeruje Europskom sudu za ljudska prava za kojega je uvjeren da će ukinuti sudsko rješenje ukoliko bude negativno napisano protiv njega.

USKOK i DORH se bave s dvije ukradene kokoši

Komentirajući istup iz udruge Naš Dinamo, koja je pozdravila njegovu osudu, rekao je kako je to pove očekivano jer se poklapa s njihovim interesima o rušenju Dinama.

- Više sam zabrinut za budućnost Dinama koji je meni veći od života, nego za mene osobno - rekao je Mamić. Naveo je kako bilo tko osim njega može namaknuti godišnji proračun između 30 i 40 milijuna eura.

Ponovno je kritizirao rad USKOK-a i DORH-a kazavši da se bave "s dvije ukradene kokoši". Naveo je i kako je vještaka optužbe u njegovom sudskom postupku Zrinka Ručevića prije mjesec i pol dana hrvatski ministar pravosuđa opozvao, kao i sve njegove nalaze u posljednjih godinu i pol dana, no da se na to sudsko vijeće uopće nije obaziralo.

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • 08.06.2018.

    Ne znam da li je to istina, ali, navodno da se mijenja izvorni tekst katoličke molitve "Zdravo Marijo" i da se u Međugorju sad moli "Zdravko, Marijo, milosti puni, sveti se ime vaše..." Jedino, kažu upućeni, da je došlo do manjih poteškoća vezano uz tijesni raspored ukazanja Marije i Zdravka, pa bi neke termine morali odrađivati u duetu, što se Zdravku baš ne sviđa, jer kaže da to skida fokus sa njega, a Mariji se nikako ne sviđa da se ukazuje u duetu sa likom koji trga majicu sa sebe dok neartikulirano urla "AJMOOOOOO!" i pjeva, i to bez sluha, "Ne može nam nitko ništa"...

  • cibalitanac032 08.06.2018.

    Preselit ce on vasu gospu na goli otok cim se otvori kao popravno turisticka destinacija !Mnogi `rvati bi se zasluzeno mogli tamo ici moliti.

  • samo_pozitiva 08.06.2018.

    Odguliti će u Bosni kao Glavaš pa u Sabor RH.... to samo kod nas ima da sa robije ideš u sabor krojiti život narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare