To je to što me zanima!

'Kad Pupovac dođe u Škabrnju onda ćemo znati da neće biti problema suživota i pomirbe'

Osjetio sam da ne bi bila prigoda da Pupovac ove godine bude u Škabrnji i da to ne bi donijelo rezultate onoga što svi želimo, a to je mir, pomirba i relaksirajuća budućnost i suživot, rekao je načelnik Škabrnje
Vidi originalni članak

Baš kao i u Vukovaru, tako je i ovogodišnja, 29. obljetnica stradanja u Škabrnji bila atipična. Načelnik Nediljko Bubnjar rekao je da je, zbog specifični okolnosti, bilo zahtjevno i mnogo se toga promijenilo. 

Bio je najavljen i dolazak Milorada Pupovca u Škabrnju, a kako je za RTL Danas potvrdio Bubnjar, on je tu obavijest primio jučer. 

- Osjetio sam da ne bi bila prigoda da Pupovac ove godine bude u Škabrnji i da to ne bi donijelo rezultate onoga što svi želimo, a to je mir, pomirba i relaksirajuća budućnost i suživot. Mislim da njegov dolazak moramo temeljitije pripremiti. Kad se to dogodi u Škabrnji, onda znamo da neće biti problema suživota i pomirbe - ustvrdio je Bubnjar. 

VEĆINA SPREMNA ZA NJEGOV DOLAZAK Pupovac u Zagrebu odao počast žrtvama Škabrnje i Nadina

Na pitanje hoće li Pupovac u Škabrnju doći na ovaj dan ili neki drugi, Bubnjar je rekao da su "naši ljudi dali život za Hrvatsku" pa da im neće biti problem "podnijeti i ovu žrtvu i nadići sebe". Sve za dobrobit i budućnost hrvatskog naroda, dodao je. 

Iduće godine bit će 30. obljetnica masakra u Škabrnji, zločina za koji još uvijek nitko nije odgovarao. Bubnjar je upitan i nada li se da će se do iduće godine nešto promijeniti. 

PRATITE UŽIVO Kolona sjećanja u Škabrnji

- Ja sam svjedok koliki je to napor naših istražnih i pravosudnih tijela. Ja mislim da je  vrijeme da se i institucije države Srbije budu susretljivije i da pruže ruku našim institucijama. Tek tada možemo očekivati bolje rezultate po pitanju otkrivanja zločina - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • amun6 19.11.2020.

    Kaže Srbin koji se borio na stran Hrvatske da Pupovac nema šta tražiti u Škabrnji.

  • pecarošn1 19.11.2020.

    U škabrnji uvek prvo zapaliti sveću poručniku JNA Miroslavu Stevanoviću i njegovom pratiocu , pa onda ostalima , jer su njih dvojica prve žrtve tamošnjeg masakra , mučki ubijene iz zasede , kada su došli da pregovaraju o predaji oružija paravojnih formacija Škabrnje .

  • TAKE IT BACK 19.11.2020.

    Gledao sam tu izjavu. Toliko trkeljanja i nebuloze u opar rečenica se rijetko viđa. Mogao je jkednostavno reći, dok sam ja šef nema dolaska. Točka! To boi bilo i moralno i etički dovoljno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare