To je to što me zanima!

Maleni Šimun (4) otputovao na nove operacije pa tješio obitelj: 'Nemojte plakati, brzo ću doći...'

Nakon amputacije lijeve potkoljenice Šimun je dobio protezu no nove probleme je izazvala kost u desnom stopalu. Otpurovao je na operaciju stopala i kuka, a majka se nada da će se oporaviti za pet mjeseci
Vidi originalni članak

Nemojte plakati, brzo ću ja doći, tješi tako maleni Šimun (4) obitelj i prijatelje dok se obitelj s njima u ponedjeljak pozdravljala prije novog puta u Ameriku. Malenog heroja upoznala je cijela Hrvatska nakon što su mu liječnici u Americi zbog bolesti amputirali lijevu nožicu.

Dobio je i personaliziranu protezu i kad je taman sve krenulo ka prvim samostalnim koracima, liječnici su otkrili novi problem. U desnom stopalu mu je počela rasti kost koja ga je sprečavala da ima ravnotežu.

VELIKI BORAC Bravo za hrabrog lava: Mali Šimun prohodao s protezom

- Ovoga puta idemo na dvije operacije. Prva će biti 18. lipnja, a druga tri mjeseca kasnije. Liječnici će mu operirati desno stopalo i desni kuk - kaže nam majka Martina Stojanović na putu za Miami.

Cijela obitelj, otac, majka, Šimun i dva starija brata, krenuli su utorak u četiri ujutro na neizvjesno putovanje, no uz podršku cijele Hrvatske da operacije budu uspješne i da se Šimun što prije i lakše oporavi.

UŽIVO: RIJEŠENE SVE PREPREKE Mali Šimun danas kreće u vrtić!

- Uopće ne pristajem razmišljati da neće biti dobro. Sve će biti super! Uz toliko molitve i podrške mora biti sve u redu - kaže nam majka. A Šimun? On je razigran i nasmijan kao i sva djeca njegove dobi unatoč tome što je u međuvremenu dobio i epilepsiju pa je i na toj terapiji.

- Zafrkava se i bježi po aerodromu - odgovora nam majka na pitanje kako je maleni. Dok su se pozdravljali s obitelji i prijateljima, Šimun ih je tješio govoreći kako ne trebaju plakati jer će se brzo vratiti.

- Tješi on njih sve, no ne razumije točno gdje ide. Prvo što nas čeka jest 14. lipnja predoperativni dio i svi pregledi. Četiri dana kasnije ide prva operacija - dodaje majka. Troškove operacije i fizikalne terapije pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

NOVE KOMPLIKACIJE Mali Šimun (3) morat će ići na operaciju i zdrave, desne nožice

Podsjetimo, Šimun je rođen bez 25 kostiju u nogama, bez kuka, a imao je i zapetljane živce kralježnice. Operiran je u rujnu 2019. u privatnoj klinici čuvenog dr. Paleya na Floridi. Teška operacija trajala je devet sati, a liječnici su mu rekonstruirali kuk, izvadili duplicirani femur, amputirali natkoljenicu lijeve noge i napravili rekonstrukciju stopala desne noge.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • KOMENTATORSKY 02.06.2021.

    Ne nose svi heroji plašt.. Sretno🤞❤

  • milicioner 02.06.2021.

    djetetu ni roditeljima od sveg srca želim da operacija prođe u redu i da to djetetu omogući normalan života, ali.... kad čitam ovo "hrabri lav", "strašna lavica", i slično (a u kontekstu oboljele djece) dođe mi da nekoga.....

  • haška formula 02.06.2021.

    Malo zlato, sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare