To je to što me zanima!

'Ni interpelacija niti zahtjev za Ćorićevom smjenom neće proći'

Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u petak da ni interpelacija o radu Vlade u vezi s vjetroelektranom Krš-Pađene niti zahtjev za opoziv ministra Tomislava Ćorića neće proći jer nemaju nikakve osnove.

- To je još jedan u nizu pokušaju kakvih smo se u proteklom mandatu nagledali. Neće proći jer nema nikakve osnove - kazao je Medved nakon što mu je uručeno priznanja Veliko zlatno srce.

Od oporbe je, kaže, za očekivati da pokuša vršiti razne pritiske na Vladu.

- To je još jedan od pokušaja koji nije maštovito osmišljen.

UMJESTO BOŽINOVIĆA Vlada imenovala Medveda kao zaduženog za državnu sigurnost

- Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države - poručio je ministar.

Medved je ocijenio da su prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića usmjerene prema premijeru Andreju Plenkoviću vezano za aferu Janaf i da je trebao znati da se provodi istraga protiv čelnika te tvrtke Dragana Kovačevića - "potpuno neosnovane". 

- Vlada ozbiljno i odgovorno radi svoj posao i podupire neovisnost tijela koja se bave progonom te neovisnost pravosudnih tijela. Nema nikakve osnove ili mogućnosti da bilo tko osim ljudi koji izravno sudjeluju u provedbi tih mjera zna za te mjere i daljnje korake i potpuno je neosnovano prozivati Vladu - rekao je Medved.

TRAŽI SE NJEGOV OPOZIV: Ćorić: Znam da nisam popularan i od toga ne mogu pobjeći

Drži da ne postoji ne postoji niti jedan osnova za prozivanja Vlade.

- Štoviše nestvarno je da se Vlada proziva jer poštuje pozitivne zakonske propise - komentirao je.

Vezano za uhićenja dvojice muškaraca u Negoslavcima zbog sumnje u ratni zločin, ministar branitelja rekao je da su saznanja za to dobili "onog trenutka kada ih je dobila i hrvatska javnost".

Očekuje da će i tijela progona i hrvatska policija profesionalno i odgovorno kao i dosad nastaviti svoj ozbiljan rad, a od pravosuđa očekuje da će na osnovu prikupljenih dokaza donijeti presude i da će te osobe u konačnici odgovarati za ona zlodjela koja su činili.

VRH VLADAJUĆE STRANKE Medved: HDZ nema tabu tema, opet ćemo razgovarati o svemu

Vlada je donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića, a ministar  hrvatskih branitelja kaže da je ta odluka u skladu s njegovim ranijim imenovanjem za potpredsjednika hrvatske vlade zaduženim za domovinsku sigurnost.

- Ova jučerašnja odluka je u potpori toga, glede predsjedanja koordinacijom domovinske sigurnosti -  rekao je Medved dodavši da ta odluka jasno definira nadležnost potpredsjednika Vlade unutar redovitog funkcioniranja i predsjedanja koordinacijama.

Konkretno, znači obvezu sazivanja koordinacije svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti kao i savjeta vezanih za rad sigurnosno-obavještajne zajednice, rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 10.10.2020.

    Vjerodostojno nedodirljivi i sa svim mogućim imunitetima i opravdanjima. Zato i jesmo tu, na blatnjavom dnu Europe.

  • pčela 10.10.2020.

    Jad i bijeda tog i takvog HDZ-a.

  • laky03348 10.10.2020.

    Ja ne vjerujem da jedan branitelj koji je bio u ratu za ovu HDZ prčiju, podržava HDZ lopovluk države i naroda,Medved kao da se Borio da imamo državu,da je može u miru sa HDZ-om krasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare