Obavijesti

News

Komentari 13

'Ni interpelacija niti zahtjev za Ćorićevom smjenom neće proći'

'Ni interpelacija niti zahtjev za Ćorićevom smjenom neće proći'
1

Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države, rekao je ministar

VIDEO

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u petak da ni interpelacija o radu Vlade u vezi s vjetroelektranom Krš-Pađene niti zahtjev za opoziv ministra Tomislava Ćorića neće proći jer nemaju nikakve osnove.

- To je još jedan u nizu pokušaju kakvih smo se u proteklom mandatu nagledali. Neće proći jer nema nikakve osnove - kazao je Medved nakon što mu je uručeno priznanja Veliko zlatno srce.

Od oporbe je, kaže, za očekivati da pokuša vršiti razne pritiske na Vladu.

- To je još jedan od pokušaja koji nije maštovito osmišljen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vlada imenovala Medveda kao zaduženog za državnu sigurnost
Vlada imenovala Medveda kao zaduženog za državnu sigurnost

- Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države - poručio je ministar.

Medved je ocijenio da su prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića usmjerene prema premijeru Andreju Plenkoviću vezano za aferu Janaf i da je trebao znati da se provodi istraga protiv čelnika te tvrtke Dragana Kovačevića - "potpuno neosnovane". 

- Vlada ozbiljno i odgovorno radi svoj posao i podupire neovisnost tijela koja se bave progonom te neovisnost pravosudnih tijela. Nema nikakve osnove ili mogućnosti da bilo tko osim ljudi koji izravno sudjeluju u provedbi tih mjera zna za te mjere i daljnje korake i potpuno je neosnovano prozivati Vladu - rekao je Medved.

Ćorić: Znam da nisam popularan i od toga ne mogu pobjeći
Ćorić: Znam da nisam popularan i od toga ne mogu pobjeći

Drži da ne postoji ne postoji niti jedan osnova za prozivanja Vlade.

- Štoviše nestvarno je da se Vlada proziva jer poštuje pozitivne zakonske propise - komentirao je.

Vezano za uhićenja dvojice muškaraca u Negoslavcima zbog sumnje u ratni zločin, ministar branitelja rekao je da su saznanja za to dobili "onog trenutka kada ih je dobila i hrvatska javnost".

Očekuje da će i tijela progona i hrvatska policija profesionalno i odgovorno kao i dosad nastaviti svoj ozbiljan rad, a od pravosuđa očekuje da će na osnovu prikupljenih dokaza donijeti presude i da će te osobe u konačnici odgovarati za ona zlodjela koja su činili.

Medved: HDZ nema tabu tema, opet ćemo razgovarati o svemu
Medved: HDZ nema tabu tema, opet ćemo razgovarati o svemu

Vlada je donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića, a ministar  hrvatskih branitelja kaže da je ta odluka u skladu s njegovim ranijim imenovanjem za potpredsjednika hrvatske vlade zaduženim za domovinsku sigurnost.

- Ova jučerašnja odluka je u potpori toga, glede predsjedanja koordinacijom domovinske sigurnosti -  rekao je Medved dodavši da ta odluka jasno definira nadležnost potpredsjednika Vlade unutar redovitog funkcioniranja i predsjedanja koordinacijama.

Konkretno, znači obvezu sazivanja koordinacije svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti kao i savjeta vezanih za rad sigurnosno-obavještajne zajednice, rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a