To je to što me zanima!

Oživljavali ga više puta: Detalji otkrili kako su liječili Kristiana

Dolaskom u bolnicu Kristian nije imao puls, nije disao spontano i zjenice nisu reagirale. Liječnici su ga reanimirali taj dan, ali i 11. kolovoza. Posljednji put srce mu je stalo 24. kolovoza u 2.18 sati
Vidi originalni članak

Kristiana Vukasovića (18) iz zatvora na Bilicama doveli su u 2 sata ujutro, no njegov je mozak bio u takvom stanju da nije bilo mogućnosti oporavka. Liječnici splitskog KBC-a uspjeli su mu uz devet ampula adrenalina i dvije defibrilacije ponovno pokrenuti srce, ali moždana smrt je nastupila prije dolaska u bolnicu, piše Jutarnji list.

ČEKAJU NALAZ OBDUKCIJE Pristao na liječenje: Kristian se nije žalio na uvjete u zatvoru

Liječnici su sljedeća tri tjedna Kristiana održavali na životu, borili s infekcijom, kojoj još nije poznat uzrok, te temperaturom od 41 stupnja, otkazivanjem bubrega i nizom povezanih problema i još ga dva puta oživljavali, navodi se u epikrizi Zavoda za intenzivnu medicinu splitske bolnice u kojem se opisuje tijek bolesti od 1. do 24. kolovoza. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako se navodi da je Kristian pronađen bez svijesti, usporenog i nepravilnog disanja uz sužene zjenice, ali imao je puls. Međutim, dolaskom u bolnicu pulsa nije imao, nije disao spontano i zjenice nisu reagirale. Ističe se i da nisu dobili dokumentaciju koja bi pokazala od čega boluje i koje lijekove ima. Reanimirali su ga i omogućili ponovno disanje, ali i utvrdili brojne podljeve po koži trbuha. Jutarnji navodi kako su mu zjenice cijelo vrijeme neaktivne, bez refleksa, a MSCT mozga pokazuje edem. 

TKO JE ZAKAZAO? 'Institucije su znale da Kristian ima teškoća, a nisu reagirale...'

Novi zastoj srca uslijedio je 11 kolovoza te su opet reanimirali Kristiana, a pet dana kasnije snimka mozga ukazuje oticanje mozga. Počinju otkazivati bubrezi i liječnici pokušavaju i to riješiti. No, 24. kolovoza u 2.18 sati Kristianu opet staje srce. Liječnici ga pokušavaju reanimirati, no bez uspjeha.

U 2.58 proglasili su smrt Kristiana Vukasovića.

NELOGIČNOSTI U ISTRAZI Slučaj Kristian: Prstom nitko nije mrdnuo puna tri tjedna

Još se čekaju rezultati obdukcije koji bi ukazali na to što je dovelo do smrti mladića. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 05.09.2019.

    Obzirom da je imao dijagnozu i povijest problema s piromanijom, evidentno je da je trebao biti smješten u adevatnu ustanovu ili je barem trebao biti pod nečijim stalnim nadzorom, PRIJE nego što je uopće došlo do incidenta koji ga je smjestio u zatvor. Krivce treba tražiti u onima koji su tada napravili propust. A za njegovu smrt, treba pričetati nalaze s obdukcije, da se uopće vidi uzrok smrti ..

  • škver 04.09.2019.

    Svi smo mi Kristijan.

  • cisab 04.09.2019.

    Mali Kristijan je zavrsio ovako tragicno jer nije imao vezu. To je bio najveci njegov propust. I bas na njemu Bosnjakovicevi genijalci su pokazali kako su sposobni. Bosnjakovicu najmanje sto mozes uciniti podnesi ostavku ovo je sramota za drzavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare