To je to što me zanima!

'Pa kako je normalno, čak i ako zadovoljava uvjetima, da se ministar odluči na tako nešto?'

Kako su doznala 24sata, ministar obrane Mario Banožić prijavio se i odobren mu je APN-ov kredit za izgradnju kuće. Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić ističe da to govori o njegovu integritetu
Vidi originalni članak

Ministar Banožić sjajno koristi apsolutno sve što ova država visokim dužnosnicima omogućuje - od činjenice da ima već stan u svom vlasništvu do toga da koristi državni stan u Zagrebu i toga da će mu na kraju država s 25.000 eura subvencionirati kredit za gradnju kuće, poručila je predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić komentirajući ministra obrane Marija Banožića, koji se prijavio za APN-ov kredit za izgradnju kuće u Vinkovcima. 

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Čestitamo! Banožiću ćete sa čak 25.306 eura subvencionirati gradnju nove kuće u Vinkovcima

Iako prošlog tjedna nije htio otkriti novinarima je li se na kraju prijavio ili nije, 24sata su doznala da jest i da mu je već i odobren.  Kako su nam odgovorili iz APN-a preko Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Banožiću je subvencioniran kredit od 100.000 eura, a ukupna visina subvencije iznosi 25.306,32 eura.

Činjenica je i to da ministar možda zaista udovoljava uvjetima koje je APN postavio za dobivanje tog kredita, dodala je Bančić upitavši što to onda govori o tim kriterijima i koga zapravo ova država subvencionira za kupnju stanova i gradnju.

'ON JE ISTO GRAĐANIN RH' Plenković o Banožićevu kreditu za stan: Nije me konzultirao kad je tražio kredit, reći će on sve

- Prvo one koji imaju kreditnu sposobnost. Dakle, one koji su u najtežem položaju ne subvencioniramo jer nemaju kreditnu sposobnost. Drugo, mi, dakle, javnim novcem subvencioniramo ministra, koji ipak ima dva puta veću plaću od prosječne za kupnju treće nekretnine - druge u vlasništvu, treće u korištenju. Čak ako su i kriteriji takvi kakvi jesu pa im on udovoljava, pa kako je normalno da se državni dužnosnik u rangu ministra na tako nešto odluči? I to je sad već pitanje osobne i političke odgovornosti - kazala je zastupnica ističući kako ima puno stvari koje su zakonom propisane i dozvoljene dužnosnicima, ali da je do osobnog i političkog integriteta i odgovornosti prema javnosti da se to ne koristi ako za to ne postoji apsolutna potreba.

ZNA ISKORISTITI PRILIKU Što sve plaćamo Banožiću? Od jastučića, pekača za kruh, pa do stana, nove kuće i zrakoplova!

- To nije samo pitanje subvencioniranja kredita nego i mogućnosti dobivanja stana na korištenje, kao i putnih troškova. Banožić je dokazao da nema osobni politički integritet, kao ni cijela ova Vlada, a Plenković, koji je sa svojim radar za kadar sistemom birao te ministre, neka jasno kaže je li normalno da netko tko ima 90 ili ne znam koliko kvadrata stana u Vinkovcima koristi državni novac da bi kupio ili izgradio sljedeću nekretninu umjesto da je to prepustio nekome kome to stvarno treba - poručila je Benčić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Usora1 27.04.2023.

    a sto je tu normalno? da dobije poticaj prije zavrsetka natjecaja? to gospodjo neznalice kriminal sa primjesama sukoba interesa. o moralu necemo jer to traziti u hdz-u ali i opcenito u hrvatskoj politici je sizifov posao....

  • arow 26.04.2023.

    Jednostavno on je ministar i to mu je posao a kad Marja Bursac bude na vlasti moze raditi sto zeli

  • nataodinata 26.04.2023.

    Ili je Benčić ili je Bančić, molim autora teksta da se odluči. Hvala unaprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare