To je to što me zanima!

'Plenković je vođa akcije krađe 500 milijuna kuna iz Agrokora'

Ostavka bi bila moralan čin, ali ova Vlada nema morala pa ćemo i dalje inzistirati na raspisivanju izbora jer se ove stvari ne smiju tolerirati zbog naše budućnosti, kazao je Bernardić
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak kako premijer Andrej Plenković, ne samo da je sve znao i lagao, već je bio vođa operacije izvlačenja više od 500 milijuna kuna iz Agrokora.

"Ostavka bi bila moralan čin, ali ova Vlada nema morala pa ćemo i dalje inzistirati na raspisivanju izbora jer se ove stvari ne smiju tolerirati zbog naše budućnosti", kazao je Bernardić na konferenciji za novinare.

OBMANJIVALI SU JAVNOST GONG traži ostavku Plenkovića zbog iskaza: 'Vlada mora otići'

Najavio je da će ponovno u saborsku proceduru uputiti zahtjev za raspuštanje Sabora i raspisivanje novih izbora.

"Iz objavljenih transkripata svjedočenja bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić pred USKOK-om postalo je jasno da su svi sve znali i da su lagali, od Plenkovića preko Zdravka Marića do Martine Dalić i Ante Ramljaka. Bili smo u pravu kada smo zbog tajnih sastanaka u Vladi i izvan nje s predstavnicima fonda Knighthead tvrdili da je riječ o trgovanju povlaštenim informacijama i inzistirali da istražno povjerenstvo za Agrokor utvrdi činjenice", rekao je šef SDP-a.

Novaković o slučaju Agrokor: 'Povjerenstvo nije imalo sve informacije o sastancima'

Bili smo u pravu, nastavio je, i kada smo tvrdili da su osobe koje su pisale lex Agrokor kako bi se obogatile iz te kompanije izvukle preko 500 milijuna kuna. Bili smo u pravu kada smo tražili kažnjavanje odgovornih i raspisivanje novih izbora.

Pozvao je Plenkovića da objasni hrvatskoj javnosti zbog kojih su razloga morali otići ministrica Dalić i povjerenik Ramljak. "Otišli su jer su savjetnici izvukli novac iz Agrokora, a poslije je to priznao i Plenković kada ih je pozvao da vrate taj novac", rekao je čelnik SDP-a.

REPOVI AFERE Svjedočenja DORH-u u slučaju Agrokor: Tko je tu sve lagao?

"Postalo je jasno i zašto je morao otići bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je započeo izvide u Agrokoru. Tražimo od DORH-a da preispita svoju odluku koju su donijeli samo dan prije izglasavanja odluke o nagodbi u Agrokoru. Iz svih informacija očito je da postoji puno elemenata za kazneni progon, kao što je davanje lažnih iskaza, trgovanje povlaštenim informacijama i zlouporaba položaja i ovlasti. To je od početka bila organizirana akcija s ciljem izvlačenja preko 500 milijuna kuna iz Agrokora", smatra Bernardić.

Istaknuo je da je Cvitan uklonjen nakon što je započeo izvide u Agrokoru, što baca veliku sumnju jer nikada nije dan odgovor zbog čega je smijenjen, te najavio da će SDP povući poteze kroz saborska tijela.

PETROV I PANENIĆ Most o Agrokoru: Sad se vidi da su lagali javnosti i Saboru

Što se situacije u Uljaniku tiče, Bernardić je ustvrdio da je preduvjet za rješenje situacije odlazak Uprave koja je kompaniju dovela u ovo stanje. Usto, smatra, nužno je osigurati tekuću likvidnost kako bi radnicima bile isplaćene plaće, osiguralo poslovanje i kontinuitet radnih mjesta, a potom da Vlada s predstavnicima lokalne samouprave i strateškim partnerom donese i provede plan restrukturiranja.

Podsjetio je i da je Republika Hrvatska preko različitih fondova jedan od najvećih suvlasnika Uljanika, a nema nijednog predstavnika u Nadzornom odboru što je apsurdno, pa se radnici s pravom pitaju 'di su pare' te istaknuo da zato Uprava mora otići. Brodogradnja je naša strateška grana i moramo učiniti sve da je spasimo, poručio je.

Bernardić je kazao da će se o odluci Predsjedništva da on bude izabran za predsjednika saborskog Kluba zastupnika razgovarati u stranci.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ćeprolje 25.08.2018.

    Bero idi riješi pljačku u uljaniku-to su vodili tvoji pajdaši

  • srecko64 25.08.2018.

    Bravo bogati debeli Plenkovic.

  • najiram 10 25.08.2018.

    e moj bero berislave bereš grožđe u koprivama...ma kud ti igrać todorića srpskog trojanskog konja u hrvatskoj...pa todorić je plaćeni lopov od strane srba...a ti mlatiš praznu slamu ni pljeve više nema...eto tebi tvojih sranačkih problema...zoka takozvani budesligaš ti pare pomlatio sada bere provizije silne...a ti nemaš snage da rastjeraš iz stranke bundesligaše slavne...koji bundestag za uzor uzeli i hitlera ksebi priglili...sad ti spremaju partijsku hajku...nisi ti moj bero za bundestag spreman ni kormilo oštro uljevo nemaš snage okrenuti...glumac firera ti partijski brod u ekstremnu desnu stranu skenu..no brod ti tone a zvona zvone...partiski lopine več davno u čamcima sjede i tebe glede kako u mrak toneš desni ekstremni....polako ti rupe buše i uskoro če ti voda preko guše...a ti vještice ganjaš a zoki sve uživa i uživau planinskom zraku tamo negdje na sanđaku...bero baci sidra i usmjeri jedra da ti brod u ljevo skrene...i otarasi se iz stranke fatalne žene...i ne kaže se badava da ako ti strši previše glava i slava lako ti ode glava...a slava kratko traje i nikom ništa dobro ne daje...ćisti redove svoje od dojkće gusara koji o slavnom bundestagu sanjaju i sa tobom u mrak bundestaga uranjaju...bero bero...

Komentiraj...
Vidi sve komentare