Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

'Povjerenstvo nije imalo sve informacije o sastancima'

Na pitanje ima li elemenata za postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, Predsjednica Povjerenstva za sukob interesa je kazala da je predmet protiv premijera otvoren

Foto: Screenshot/RTL
27 komentara

Predsjednica Povjerenstva za sukob interesa, Nataša Novaković, u  RTL Direktu komentirala je transkripte iskaza USKOK-u Martine Dalić u slučaju Agrokor.

REPOVI AFERE Svjedočenja DORH-u u slučaju Agrokor: Tko je tu sve lagao?

- Cijeli dan smo pratili informacije i sljedeći tjedan će se Povjerenstvo sastati kako bismo vidjeli u kojem smjeru ćemo dalje ići. Razmatramo sve što je danas bilo u medijima, neke informacije smo imali, a neke ne. Moramo vidjeti gdje smo i hoćemo li obnavljati postupak protiv Zdravka Marića - kazala je.

Tvrdi da su u tijeku postupka koji se vodio protiv Zdravka Marića imali saznanja o dva sastanka na kojima je sudjelovao on i ljudi povezani s Agrokorom.

Zagreb: Petrov i Panenić govorili o Vladinom prepuÅ¡tanju Ine MOL-u PETROV I PANENIĆ Most o Agrokoru: Sad se vidi da su lagali javnosti i Saboru

- Mi smo postavljali pitanja, staro Povjerenstvo je pokrenulo i vodilo još postupak, zbog dva sastanka točno definirana kojeg datuma su bili, donijeli smo meritorne odluke vezane uz njih. Za nikakve druge sastanke nismo znali niti smo o njima ispitivali jer nismo znali da postoje. Cijela afera 'Hotmail' izašla je daleko kasnije nakon pokretanja postupka -kazala je Novaković. Smatra da nije bilo propusta kod Povjerenstva, a tvrdi da ne može reći da je ministar lagao.

Zagreb: Održana 111. sjednica Vlade RH SLUČAJ AGROKOR Plenković: Izbjegli smo slom, a Agrokor je sada završena priča

- Povjerenstvo je pokrenulo postupak 2017. na temelju pitanja koje je tadašnje Povjerenstvo pitalo Vladu RH i ministra Zdravka Marića. Mi smo pitali za sve sastanke koji su održani između predstavnika vlade i Agrokora, dobili smo odgovor, postupak je pokrenut zbog njih na samoj sjednici na kojoj je sudjelovao i Marić i Petrov i ta da se pričalo o sastanku na kojem je dvojbena bila Marićeva odluka - kazala je te dodala da Povjerenstvo nije imalo potpuno informaciju o sastancima.

ŠTO JE REKAO USKOK-U: Ramljakov iskaz: 'Može se reći da je Dalić autor lexa Agrokor'

- Iz sadašnjih transkripata pitanje je tko je sve znao da je bilo više sastanaka, možda i neki drugi ljudi. Moramo proučiti dokumentaciju koja je izašla. Dužnosnica Martina Dalić se očitovala s puno detalja. Sve moramo uzeti u obzir i reći kako dalje - kazala je. 

- Mogu reći da ima informacija koje nemamo. Da li je to proizašlo iz izjave Martine Dalić ili nekog drugog, ja o tome u ovom trenutku ne znam - tvrdi.

Na pitanje ima li elemenata za postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, Novaković je kazala da je predmet protiv premijera otvoren.

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message