To je to što me zanima!

Plenković: 'Pisma nisam slao na ovu temu ni bivšoj predsjednici, neću niti sad. To je dječja igra'

Uzeli smo vremena i pogledali jesmo li imali korespondenciju s bivšom predsjednicom. Nema tragova. Neću pisati nikakva pisma, ali ću poslati poziv jednom kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu, rekao je
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je zajedno s ministrima predstavio Nacionalnu strategiju za idućih 10 godina. Tom prilikom novinari su se osvrnuli na odnos s predsjednikom Republike te na sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Upitali su ga hoće li osobno komunicirati s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko sjednice, na što je Plenković rekao da svjedoče "jednom novom sportu koji se zove Twitter-pisma". 

- Sve što se napiše odmah se objavljuje. Ja sam jučer prije vidio to pismo u medijima nego što sam ga vidio na svom stolu - poručio je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vlada predstavila Nacionalnu strategiju 

- Ja sam premijer više od četiri godine, imali smo otprilike dvije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost godišnje. Uzeli smo malo vremena i pogledali smo jučer jesmo li imali korespondenciju s bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanaka. Nema tragova. Ne sjećam se ni da sam primio osobno ni poslao neko pismo niti ću to slati dalje, ali ću rado potpisati s predsjednikom poziv jednom kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu. Ne znam koje je to VNS koje zasjeda, a da nikada nema kamera. Bude neka fotografija i neko priopćenje, to je neka praska otkad ono postoji. Prema tome, ovakva rasprava o Twitter transparentnosti o ovoj temi je novo, pa ćemo mi to tako i doživljavati - rekao je. 

Dodao je kako će korespondenciju s njegove strane i dalje voditi Zvonimir Frka Petešić, predstojnik njegova Ureda i sve to slati Orsatu Miljeniću, predstojniku Milanovićevog ureda.

- Prije mjesec dana u eksploziji komentara predsjednika na temu Janafa, koji je i razlog cijele ove prpošnosti, da ne zaboravite to,  da kad smo trebali sjesti oko veleposlanika, on sam rekao da to moraju rješavati Frka Petešić i Miljenić. Pa ako su dobri za ambasadore, valjda mogu dogovoriti i teme sastanka i termin - poručio je.

CILJ JE KONSENZUS Milanović predlaže premijeru: Uključite oporbu u izradu Nacionalne razvojne strategije

Novinari su rekli kako je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno rekla da je s njom osobno dogovarao termine sjednica VSN-a. 

- Jedna teza u eteru je kao da se ne želimo naći. Mi se želimo naći. Za vrijeme Grabar-Kitarović predstojnica je bila Anamarija Kirinić i radila posao koji sada radi Miljenić. Onda su Frka Petešić, neki drugi moji savjetnici, razgovarali s gospođom Kirinić, uključili su i predstojnicu Ureda VSN-a i onda bi oni dogovorili termin, teme i dnevni red. Nikakve korespondencije nije bilo, a ni nikakvih tematskih telefonskih razgovora, barem se ja ne sjećam, između mene i predsjednice - rekao je dodavši kako je za njega to taktiziranje tko je kome napisao dopis dječja igra. 

VIJEĆE ZA NACIONALNU SIGURNOST Milanović opet poslao dopis, želi sjednicu kroz dva tjedna

- To netko može igrati na Twitteru - dodao je. 

Poručio je kako ne može sa sigurnošću reći je li bilo kakvih dopisivanja s nekim drugim akterima niti mu je to bitno.

- Imamo performans. Ničime izazvan, zasnovan na tehničkom pitanju - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • šnicl 13.11.2020.

    Milanović je ionako beskoristan, bolje ga nigdje ne gurati ,samo nas sramoti.

  • hlačenacrtu 13.11.2020.

    Imam osjećaj da mediji namjerno huškaju u cijeloj ovoj situaciji s Plenkovićem i Milanovićem.

  • 13.11.2020.

    Interesira me kako bi se provela Merkelica kada izjavila da ne poštuje propise Njemačke ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare