Obavijesti

News

Komentari 35

Plenković: 'Pisma nisam slao na ovu temu ni bivšoj predsjednici, neću niti sad. To je dječja igra'

Plenković: 'Pisma nisam slao na ovu temu ni bivšoj predsjednici, neću niti sad. To je dječja igra'

Uzeli smo vremena i pogledali jesmo li imali korespondenciju s bivšom predsjednicom. Nema tragova. Neću pisati nikakva pisma, ali ću poslati poziv jednom kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu, rekao je

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je zajedno s ministrima predstavio Nacionalnu strategiju za idućih 10 godina. Tom prilikom novinari su se osvrnuli na odnos s predsjednikom Republike te na sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Upitali su ga hoće li osobno komunicirati s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko sjednice, na što je Plenković rekao da svjedoče "jednom novom sportu koji se zove Twitter-pisma". 

- Sve što se napiše odmah se objavljuje. Ja sam jučer prije vidio to pismo u medijima nego što sam ga vidio na svom stolu - poručio je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vlada predstavila Nacionalnu strategiju 

- Ja sam premijer više od četiri godine, imali smo otprilike dvije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost godišnje. Uzeli smo malo vremena i pogledali smo jučer jesmo li imali korespondenciju s bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanaka. Nema tragova. Ne sjećam se ni da sam primio osobno ni poslao neko pismo niti ću to slati dalje, ali ću rado potpisati s predsjednikom poziv jednom kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu. Ne znam koje je to VNS koje zasjeda, a da nikada nema kamera. Bude neka fotografija i neko priopćenje, to je neka praska otkad ono postoji. Prema tome, ovakva rasprava o Twitter transparentnosti o ovoj temi je novo, pa ćemo mi to tako i doživljavati - rekao je. 

Dodao je kako će korespondenciju s njegove strane i dalje voditi Zvonimir Frka Petešić, predstojnik njegova Ureda i sve to slati Orsatu Miljeniću, predstojniku Milanovićevog ureda.

- Prije mjesec dana u eksploziji komentara predsjednika na temu Janafa, koji je i razlog cijele ove prpošnosti, da ne zaboravite to,  da kad smo trebali sjesti oko veleposlanika, on sam rekao da to moraju rješavati Frka Petešić i Miljenić. Pa ako su dobri za ambasadore, valjda mogu dogovoriti i teme sastanka i termin - poručio je.

Milanović predlaže premijeru: Uključite oporbu u izradu Nacionalne razvojne strategije
Milanović predlaže premijeru: Uključite oporbu u izradu Nacionalne razvojne strategije

Novinari su rekli kako je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno rekla da je s njom osobno dogovarao termine sjednica VSN-a. 

- Jedna teza u eteru je kao da se ne želimo naći. Mi se želimo naći. Za vrijeme Grabar-Kitarović predstojnica je bila Anamarija Kirinić i radila posao koji sada radi Miljenić. Onda su Frka Petešić, neki drugi moji savjetnici, razgovarali s gospođom Kirinić, uključili su i predstojnicu Ureda VSN-a i onda bi oni dogovorili termin, teme i dnevni red. Nikakve korespondencije nije bilo, a ni nikakvih tematskih telefonskih razgovora, barem se ja ne sjećam, između mene i predsjednice - rekao je dodavši kako je za njega to taktiziranje tko je kome napisao dopis dječja igra. 

Milanović opet poslao dopis, želi sjednicu kroz dva tjedna
Milanović opet poslao dopis, želi sjednicu kroz dva tjedna

- To netko može igrati na Twitteru - dodao je. 

Poručio je kako ne može sa sigurnošću reći je li bilo kakvih dopisivanja s nekim drugim akterima niti mu je to bitno.

- Imamo performans. Ničime izazvan, zasnovan na tehničkom pitanju - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca