To je to što me zanima!

Pljačkaš Darko kao Tom Cruise: Nosio silikonsku masku i glumio biznismena. Povisili mu kaznu

Darko K. pribavio je fotografiju i podatke imućnog poduzetnika, otišao u policiju te maskiran kao žrtva prijavio gubitke dokumenata, a zatim izradio nove. S njima se uputio u banku...
Vidi originalni članak

Darko K. (65) pokušao je na filmski način domoći se novca imućnog poduzetnika maskiran izradivši lažnu osobnu iskaznicu na njegovo ime, a potom u banci zatražio isplatu milijuna s njega računa. Prijevara mu nije prošla, a zbog pokušaja te nedozvoljene uporabe tuđih podataka bio je prvostupanjskom presudom nepravomoćno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Županijski sud u Zagrebu sada je prihvatio žalbu zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu i preinačio tu presudu te Darka K. osudio na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.

Teretili su ga da je u travnju 2019. godine u Zagrebu, s nakanom da se znatno nepripadno materijalno okoristi iskoristio osobne podatke i fotografiju oštećenika te došao u službene prostorije policije sa silikonskom maskom i lećama na licu, predstavljajući se kao oštećenik.

RAZOTKRILA GA SLUŽBENICA BANKE Kao u 'Nemogućoj misiji': Darko K. (64) maskirao se silikonskom maskom da bi pribavio milijune

Na taj je način pribavio neistinitu osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu i putovnicu na ime imućnog poduzetnika, nakon čega je s tako izrađenim dokumentima došao u poslovnici banke. Predstavljajući se kao oštećenik predočio je lažnu putovnicu i zatražio isplatu novčanih sredstava u iznosima od 1.250.000 eura i 1.000.000 kuna, no bankarska službenica posumnjala je da nešto nije u redu i sve prijavila policiji.

U svojoj obrani na sudu Darko je priznao djelo.

ZAGREB: KAO U FILMU Sa silikonskom maskom na licu i lećama pravio se da je netko drugi. Htio ukrasti milijune...

- Već sam duže vrijeme u teškoj materijalnoj situaciji, zdravlje mi je loše. Uspaničio sam se zbog svoje starosti i to je razlog zašto sam počinio ovo kazneno djelo. Nisam to htio. Cilj mi je bio osigurati mirnu starost. Priznajem da sam počinio to djelo, ali meni bi bilo dovoljno i 50.000 - kazao je Darko, koji je fotografiju i osobne podatke žrtve pribavio na neutvrđen način. U policiji je prvo prijavio gubitak osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole na ime žrtve, a potom maskiran predao zahtjeve za izradom novih dokumenata.

- U banci je na zahtjev bankarske službenice predočio putovnicu, nakon čega je bankarska službenica nazvala osobnu bankaricu žrtve. U telefonskom razgovoru shvatile su da se ne radi o žrtvi - piše u presudi. 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • vrana c 04.02.2024.

    Da nije bio pohlepan,prošlo bi mu

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • Mario Lončar 03.02.2024.

    Bar nije krao sirotinju ko adezejci

Komentiraj...
Vidi sve komentare