To je to što me zanima!

Predsjednici nije dugo trebalo za odgovor: 'Jandroković laže!'

'Jandroković se pokušava dodvoriti premijeru. Predsjednica je odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost najavila premijeru da će poslati prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade'
Vidi originalni članak

Odmah nakon što je Gordan Jandroković kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović reakcija je došla iz Ureda predsjednice.

- Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja - poručeno je iz Ureda predsjednice za Jutarnji list.

JANDROKOVIĆ OŠTRO ODGOVORIO: 'Ne mogu shvatiti takav potez predsjednice. To nije ozbiljno!'

- Isto tako, Gordan Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima - tvrde u Uredu predsjednice.

Navode kako je predsjednica u nekoliko navrata razgovarala s premijerom i predsjednikom Hrvatskog sabora o temi demografije i blokiranih, a da je od njih dvojice dobila odgovor: 'Ta tema je sada ‘in’, ali će brzo izaći iz mode', piše Jutarnji list.

VLADA ĆE SLUŠATI IDEJE, ALI... Plenki: 'Neće biti zajedničke sjednice', Kolinda: 'Žao mi je...'

Podsjetimo, Jandroković je dosta oštro reagirao na istup predsjednice, u kojem je ona u objavi na Facebooku izrazila žaljenje što je premijer odbio njezin prijedlog za sazivanjem zajedničke sjednice Vlade. 

TOMISLAV KLAUŠKI Kolinda nije zatražila ostavku Plenkija. Ali tako je malo falilo

- Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija... Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom - poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa bez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere, taj pristup nije ozbiljan - rekao je Jandroković.

 

Idi na 24sata

Komentari 200

  • Papiga0173 31.05.2018.

    sigurno nema para za novi izlet..

  • Lun@777 31.05.2018.

    laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje... Bilo bi nam smiješno da nije žalosno, kakvim se riječnikom služe naši vrli predstavnici Hrvatske. Vrtićka posla. To samo potvrđuje da naša vlast svoje vladanje bazira na laži. Neke laži prolaze, neke ne. Eto godinu dana su prolazile Dalićkine, Ramljakove i Plenkovićeve laži o Lex Agrokoru, ali ipak na kraju su isplivale na vidjelo, te je ona morala otići. No to ne znači da je sa Dalićkinim odlaskom sve riješeno oko Agrokora, naslušati ćemo se mi još dosta laži oko toga. Vaše stalne laži i nečinjenje ništa spram ovog naroda, također zavrijeđuju ostavke, čekamo!

  • BeniBlanco18 31.05.2018.

    Smeta vama zato što je katoljkinja voli državu i Boga! Samo što nemože utjecati kao Predsjednica, Nažalost! Mi smo čudna zemlja, ali nemožemo napredovati zato što vas boli sve što je Hrvatsko znači svi vi koji mrzite Hrvatsku. Živila ti meni kraljice I samo udri..

Komentiraj...
Vidi sve komentare