To je to što me zanima!

Protašević rekao da je dobro i da nije pretučen, opozicija tvrdi da je to nastup pod prisilom

Svjestan sam štete koju sam nanio ne samo državi, već i zemlji. Želim sada učiniti sve što je u mojoj moći kako bih ispravio situaciju, rekao je bjeloruski novinar Roman Protaševič na presici u Minsku
Vidi originalni članak

Zatvoreni bjeloruski novinar Roman Protaševič pojavio se u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Minsku i rekao da se osjeća dobro i da nije pretučen, što je opozicija ocijenila kao novi javni nastup pod prisilom.

Pored Protaševiča su sjedila četiri dužnosnika, od kojih dvojica u uniformi.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kazao je da nije prisiljen na suradnju s vlastima te da je dobrog zdravlja, nakon što je uhićen prošloga mjeseca. Bjeloruske su vlasti prisilile zrakoplov Ryanaira da sleti u Minsk 23. svibnja, nakon čega su Protaševič, kritičar bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, i njegova djevojka uhićeni.

PRIMAJU IZBJEGLICE IZ BJELORUSIJE Litvanska premijerka lobira za sankcije Bjelorusiji, Lukašenkov režim naziva neuračunljivim

"Sve je u redu sa mnom. Nitko me nije tukao, nitko me nije dodirnuo", izjavio je.

"Svjestan sam štete koju sam nanio ne samo državi, već i zemlji. Želim sada učiniti sve što je u mojoj moći kako bih ispravio situaciju", dodao je.

Protaševič se od uhićenja nekoliko puta pojavio pred kamerama. Priznao je da je planirao svrgavanje predsjednika Aleksandra Lukašenka organiziranjem "nereda" i odrekao se ranijih kritika upućenih dugogodišnjem bjeloruskom čelniku.

VIDEO: UHIĆENI OPORBENI NOVINAR Protasevičev intervju u suzama, hvalio Lukašenka. Otac: 'Očito su ga psihički slomili, bolno je'

"Ovo nije novinska konferencija već prizor Kafke ili Orwella", napisao je na Twitteru Franak Viačorka, savjetnik Svjatlane Tihanovskaje, kandidatkinje opozicije na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima, koja je u egzilu.

Prethodno su vlasti rekle da je Protaševič ekstremist koji potiče nasilje i ustraju u tvrdnji da su televizijska "priznanja" članova opozicije bila dobrovoljna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kormilar 14.06.2021.

    Dovoljno ti je vidjeti facu dugogodišnjeg bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da shvatiš da se zatvoreni bjeloruski novinar Roman Protaševič ustvari "predomislio"! Naime, ne vjerujem da je mogao birati dali surađivati sa vlastima ili ne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare