To je to što me zanima!

Ruski regulator traži da se ukine registracija listu 'Novaja Gazeta' koji kritizira Putina...

Izdavačka kuća Rigas Vilni, koja je izdavač lista, u svibnju je priopćila da je Novaja Gazeta Europe "publikacija koju su kreirali slobodni ruski novinari koji su bili prisiljeni emigrirati".
Vidi originalni članak

Ruski medijski regulator podnio je sudski zahtjev za ukidanje registracije nezavisnom listu Novaja Gazeta, objavljeno je u četvrtak na internetskoj stranici suda.

Novaja Gazeta, simbol neovisnih medija u Rusiji od 1993. i meta vlasti, obustavio je svoj rad u zemlji u ožujku nakon upozorenja državnog regulatora za komunikacije Roskomnadzora i nakon što je sa svoje stranice morao ukloniti sav sadržaj koji se ticao ruske invazije na Ukrajinu.

KOMPILACIJA: PUTINOVI POSLUŠNICI U AKCIJI Kako Rusi prijete: SAD uništen, Britanija potopljena, Njemačka pregažena, Ukrajina izbrisana...

Ako mu se registracija poništi, novinari Novaje Gazete će izgubiti pravo na posao ako list ponovo pokrene svoje operacije u Rusiji.

Dio redakcije je u Rigi, Latviji, pokrenuo europsko izdanje koje je u Rusiji u travnju blokirano.

Izdavačka kuća Rigas Vilni, koja je izdavač lista, u svibnju je priopćila da je Novaja Gazeta Europe "publikacija koju su kreirali slobodni ruski novinari koji su bili prisiljeni emigrirati".

EUROPA NAKON RATA PO MEDVEDEVU 'Ukrajini neće ostati skoro ništa, njezin teritorij dijele Rumunji, Poljaci i Rusija. Vjerujte mi...'

Dugogodišnji urednik Novaje Gazete i dobitnik Nobelove nagrade za mir Dmitrij Muratov ostao je u Rusiji usprkos svom glasnom protivljenju sukobu u Ukrajini.

U travnju su ga napali zagovornici rata zalivši ga crvenom bojom.

POHVALIO JOHNSONA Zelenski otkrio koja mu je stvar najstrašnija oko Putina, svijetu poručio: Svi ste odgovorni...

Novaja Gazetu je 1993. suosnovao Mihail Gorbačov. Ostala je jedina novina u zemlji koja je kritizirala ruskog predsjednika Vladimira Putina.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 6

  • strikan3 28.07.2022.

    Pa Rusi su počeli kopirati Ukraince. Sramota!

  • Koronaprevara 28.07.2022.

    Teorija zavjere

  • ante1862 28.07.2022.

    Smeta ti korupcija? Misliš da nije u redu otimati susjedima zemlju? Pravo mjesto za tebe je gulag. Živio Putin! Uzvikuje ponosni Rus dok otkopava svoju Ladu iz jarka pokraj ceste znajući da će ga i ove godine zebsti dupe dok bude koristio svoj čučavac vrhunac ruske sanitarne tehnologije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare