Obavijesti

News

Komentari 107

Ukrajina slavi dan državnosti, Zelenski je siguran u pobjedu

Ukrajina slavi dan državnosti, Zelenski je siguran u pobjedu

Ukrajinske vlasti otkrile su kako su tijekom srijede uspješno odolijevale ruskim napadima na istoku i jugu države. Ukrajina se, osim ruske invazije suočava i s velikom gospodarskom krizom

Najvažniji događaji:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.52

Medvedev rekao da će Rusija odgovoriti na primanje Švedske i Finske u NATO

Pristupanje Švedske i Finske NATO-u izazvat će vojni odgovor, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Budu li u njima smještene NATO-ove baze i oružje, tada će "naši reaktivni koraci biti simetrični tome", rekao je Medvedev, sada potpredsjednik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, nakon sastanka o sigurnosnoj situaciji na granici s Finskom dugom 1300 kilometara, izvijestio je Interfax, a prenosi u četvrtak dpa.

Članice NATO-a u ovome trenutku ratificiraju pristupanje Švedske i Finske Sjevernoatlantskom savezu, što su one zatražile iz sigurnosnih razloga nakon što je Rusija u veljači napala Ukrajinu.

Po Medvedevu, ta njihova odluka znači da je sigurnosna situacija na Baltičkom moru gora "jer Baltičko more sada zapravo postaje more kojim dominiraju države članice NATO-a". 

Optužio ih je da su pod utjecajem koji dolazi "preko oceana i iz Bruxellesa".

Odnosi s tim dvjema zemljama sada će morati biti preispitani s ruske strane, rekao je.

20.34

Osječke udruge žele uključiti ukrajinske izbjeglice na tržište rada

Na osječkom je području oko 600 izbjeglica iz Ukrajine koje tamošnje organizacije civilnog društva žele uključiti u EU projekt za uključivanje migranata na tržište rada, doznaje se u četvrtak u osječkom Centru za mir, nenasilje i ljudska prava.

"Organizirat ćemo i učenje poslovnog jezika kako bi ih se lakše moglo uključiti na tržište rada", rekla je Hini izvršna direktorica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Natalija Havelka.

Riječ je o trogodišnjem projektu "Suradnja za postizanje financijske neovisnosti državljana trećih zemalja kroz instrumente financijskog opismenjavanja i poduzetničke kampove - PLOUTOS" vrijednom 1,5 milijuna eura. Financira ga  Europska unija iz sredstava Fonda za azil, migracije i integracije, a u njegovoj provedbi sudjeluje čak 11 projektnih partnera iz sedam članica EU-a.

Iz Hrvatske od 1. veljače u njegovoj provedbi sudjeluju osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava i udruga Breza.

20.13

Amerikanci su objavili nove procjene ruskih gubitaka u ratu

"Informirani smo da je preko 75.000 Rusa ubijeno ili ranjeno, to je ogromna brojka", kazala je Elissa Slotkin, demokratska zastupnica koja je ranije bila na vladinom brifingu, prenosi CNN.

Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik, ove informacije je označio lažnima. Dodaje da je riječ o medijskim izvještajima, ne o otkriću američke vlade.

Ruski službeni broj poginulih u Ukrajini i dalje iznosi 1351, a to je broj objavljen prije nekoliko mjeseci.

CIA procjenjuje da je 15.000 ljudi poginulo na ruskoj strani. Ni ukrajinski gubici nisu poznati.

15:47

Ruski regulator traži da se ukine registracija listu 'Novaja Gazeta' koji kritizira Putina...

Ruski medijski regulator podnio je sudski zahtjev za ukidanje registracije nezavisnom listu Novaja Gazeta, objavljeno je u četvrtak na internetskoj stranici suda.

VIŠE O TEMI OVDJE

15:37

Olena Zelenska nakon kritika zbog poziranja za Vogue: 'To je moja dužnost, milijuni ga čitaju'

Koristim svaku priliku da govorim o Ukrajini. Ovo je bila velika prilika, oglasila se supruga Volodimira Zelenskog (44), Olena (44), nakon što su se našli na meti kritika zbog poziranja za Vogue. 

VIŠE O TEMI OVDJE

Komentari 107