To je to što me zanima!

'Trebali smo ranije uvesti neke drastičnije mjere za klubove...'

Capak je nadodao kako se nada da će sva djeca krenuti u školu te da će se smanjiti broj zaraženih, no situacija će se analizirati prije početka školske godine, a misli da su mjere u Hrvatskoj dobre
Vidi originalni članak

Hrvatska je imala 208 novozaraženih u 24 sata, a prvo lice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ističe kako su najveći izvor zaraze okupljanja mladih.

PRATITE UŽIVO U Hrvatskoj 208 novooboljelih!

- Mislimo da su naše mjere dobre. U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo milijun ljudi više. Kad se to stavi u perspektivu, imamo dobru situaciju. Ako bude trebalo pojačati mjere, to ćemo napraviti - rekao je Capak za Dnevnik Nove TV te istaknuo kako postoji još niz mjera koje nisu poduzete.

Trenutno je u Hrvatskoj 41 zaraženi stranac, a Capak se dotaknuo objavu njemačkog instituta Robert Koch da smo mi najveći izvoznici korone u Njemačku:

BEROŠ KOMENTIRAO: 'Omogućili smo život i turizam, svjesno smo ovo napravili...'

- Nismo mi najveći. To je Kosovo s 1200 slučajeva, nakon toga Turska pa Hrvatska s 200 slučajeva.

Na pitanje zašto se ograničio rad klubovima i kafićima u cijeloj zemlji, a ne primjerice samo u županijama gdje imamo veće brojke zaraženih Capak za Novu TV odgovara kako su dugo razgovarali o tome koju mjeru treba primijeniti.

- Inspekcije su išle u klubove, nakon toga smo uveli mjeru da ako se utvrdi izvor zaraze u objektu, da se privremeno zatvori. Dvije trećine se zarazilo u klubovima, trebali smo uvesti drastičniju mjeru. To je na 10 dana, može se popustiti.

JE LI SEZONA GOTOVA? Zbog virusa odlaze i Austrijanci: 'Ovo je trebalo biti ljetovanje iz snova, a pretvorilo se u pakao'

Capak se nada kako će sva djeca krenuti u školu te da će se smanjiti broj zaraženih, no situacija će se analizirati prije početka školske godine, a objašnjava kako bi u zdravstvu mogli gledati neke preinake:

- Razgovaramo i o drugim opcijama da uključimo i druge zdravstvene djelatnike, npr. sanitarne inženjere da obavljaju dio posla epidemiologa. Imamo pozitivno mišljenje ministra da uključimo i one koji su završili medicinski fakultet i rade šest mjeseci pod nadzorom. Računamo na to da će ministarstvo razmotriti prijedlog, da diplomirani liječnici pomažu epidemiolozima.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • ironmaiden eddie 16.08.2020.

    Vi ste trebali sve nesto🤣🤣

  • Komentar12344321 15.08.2020.

    Jedi go*na 💪

  • kormilar 15.08.2020.

    Ponoć je doba kad corona u disco klubovima živne! Zato ste dobro napravili što se rad u disco klubovima prekida u ponoć!

Komentiraj...
Vidi sve komentare