To je to što me zanima!

U Bibinjama uništili opremu za bežični internet, misle da je 5G

Projekt u vrijednosti 15.000 eura koji u okviru inicijative financira Europska komisija putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF,) dodijeljen je Općini Bibinje
Vidi originalni članak

Teorija zavjere u  kojoj se  tvrdi da je virus korone "pušten" iz tajnog laboratorija kako bi se na mala vrata uvela 5G tehnologija, izgleda da je došla i do Bibinja u zadarskoj okolici. Netko je oštetio novu opremu za bežični internet u tom mjestu, kao i kameru ispred dječjeg vrtića. Iz Općine vjeruju da će stoga brzo naći počinitelja, a kažu da  uopće ne postavljaju 5G mrežu nego običan bežični internet.

- Kako su se u mjestu pojavile informacije da Općina Bibinje u tajnosti i po noći instalirala opremu za 5G signal dužni smo takve navode demantirati. To nije istina. Zapravo je nevjerojatno da u ovakvim trenutcima netko plasira takve neistine informacije, laži u javnost - kažu u Općini.

Nisu nikome rekli što rade jer se nisu htjeli hvaliti.

STIGLA SERIJA 10 TCL odlučio pokazati da brzi 5G telefon ne mora biti skup

- S obzirom na novonastalu situaciju, pandemije COVID-19, smatrali smo neprimjerenim, dok istovremeno svi trebaju ostati kod kuće kako bi sačuvali zdravlje, hvaliti se kako je implementirana oprema koja omogućava besplatni pristup internetu na frekventnim javnim površinama, odnosno vani  - objašnjavaju na web stranicama Općine. 

Tvrde da su tijekom veljače izvedeni radovi na postavljanju opreme u sklopu Wifi4EU projekta, koji se financira iz sredstava EU-a, te da je riječ o običnoj opremi za prijenos bežičnog internetskog signala, kakvog velika većina mještana ima upravo u svome domu. Radovi instalacije opreme na Domu kulture i zgradi Općine izvodili su u prijepodnevnim satima, a jedan dan u poslijepodnevnim satima  odradili su instalaciju opreme na SC Crljenica. Dodaju  da se WiFi usluga temelji  na Cisco rješenjima tvrtke Cisco Systems iz SAD-a koji zadovoljavaju sve propisane zahtjeve Europske komisije i INEA agencije (Innovation and Networks Executive Agency). 

ČEKAJU GA BROJNI IZAZOVI Isprobali smo novi Huawei P40 Pro s brutalnom kamerom i 5G

- Pored ovakvih neistina koje su se pojavile u javnosti, u ponedjeljak smo primili još jednu neugodnu informaciju. Prijavljeno je kako oprema postavljena na SC Crljenica je djelomično uništena. Kako je cijeli sistem spojen na mrežu, čim se dogodi neko oštećenje u realnom vremenu možemo vidjeti kvar. S obzirom na to da je i prostor dječjeg vrtića, i dvorišta pod video nadzorom ne sumnjamo kako će se krivac brzo otkriti - dodaju.

AMERIKA RADI PRITISAK Francuzi šire 5G, Kinezi traže da ne diskriminiraju Huawei
Projekt u vrijednosti 15.000 eura koji u okviru inicijative financira Europska komisija putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF,) dodijeljen je Općini Bibinje koji se kao potpora iskoristio za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života  općine.

NOVI VELIKI SKOK HAKOM će dodijeliti prve 5G frekvencije do kraja ove godine

- Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (Grant agreement) potpisan je s Innovation and Networks Executive Agency (INEA), dok je Ugovor o nabavi robe i izvođenjem radova sklopljen s Optima telekomom. Oprema za besplatan pristup internetu instalirane su na tri navedene lokacije instalirale pristupne točke i to tri pristupne točke na Domu kulture kako bi pokriven bio središnji općinski trg. Zgrada Općine kako bi bio pokriven prostor ispred ambulante, te SC Crljenica kako bi se pokrio dio šetnice Taline. Inicijativom WiFi4EU u općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji - kažu bibinjski općinari.

Idi na 24sata

Komentari 254

  • Oksimoron_1 18.04.2020.

    Općina Bibinje; u Bibinju, a ne u Bibinjama. Osnove pravopisa.

  • 17.04.2020.

    Gdje ima dima, ima i vatre.

  • arwin 16.04.2020.

    Hi,hi,hi....u Bibinje uvodit internet!? Stvarno svašta. Dajte vi njima bijelog i bevande ako im se hoćete uvlačit a ne nekakav 4G ili ne daj bože 5G!

Komentiraj...
Vidi sve komentare