Obavijesti

Tech

Komentari 3

TCL odlučio pokazati da brzi 5G telefon ne mora biti skup

TCL odlučio pokazati da brzi 5G telefon ne mora biti  skup
10

TCL je u Barceloni na neodržanom sajmu mobilnih tehnologija prikazao novu seriju 10 koja je sada i službeno predstavljena, a glavna zvijezda joj je TCL 10 5G koji će koštati 399 eura

VIDEO

Kineski TCL u Barceloni nam je na sajmu, kojeg je ugasio korona virus, predstavio tri nova mobitela iz Serije 10 koja je sada i službeno spremna za osvajanje tržišta, a glavna zvijezda je 5G model koji bi trebao stajati samo 399 eura. 


TCL 10 5G, 10 Pro i 10 L tri su nova uređaja, koji puno toga imaju zajedničkog. Tako 5G i 10L imaju ekran dijagonale 6,53 inča, a TCL 10 Pro ima 6,47-inčni AMOLED ekran. 

Svi dolaze s sa 6 GB RAM-a, no modeli 5G i 10 Pro dolaze sa 128 GB interne memorije, dok je u 10L dostupno 64 GB. Naravno, memoriju ćete lako proširiti microSD karticama. Zajedničko im je i što svi imaju po četiri kamere na poleđini.

TCL 10 5G
Njihov prvi 5G uređaj dolazi sa Snapdragonom 765G, 128 GB memorije te zakrivljenim staklom i zakrivljenom poleđinom, zbog čega leži sjajno u ruci. Zadržao je i 3,5mm konektor za slušalice, senzor otiska prsta smješten je ispod kamera, a kapacitet baterije je 4500 mAh. 

Što se kamera tiče, glavni senzor od 64 mpx ima f/1,89 otvor blende te širokokutni senzor od 8 mpx sa f/2,2 otvorom blende. Tu su i 5 mpx senzor za makro snimke i 2 mpx dubinski senzor. Sprijeda se nalazi 16 mpx kamera.

TCL 10 Pro
Pogoni ga Snapdragon 675, dolazi sa 6/128 GB memorije. Kamere su gotovo jednake kao i na 5G verziji, samo što je širokokutni senzor od 16 mpx, a prednja ima senzor od 24 mpx. On će stajati 450 eura.

TCL 10L
Ovo će biti najjeftiniji uređaj, s cijenom od 250 eura. Pogoni ga Snapdragon 665, a ima i nešto slabije kamere od 48, 8, 2 i 2 megapiksela. Prednja kamera ima senzor od 16 mpx.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver
OTKRILI NOVI TRIO

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver

Nakon lanjske Edge 40 serije, Motorola je na najsnažniji model ugradila moćniji hardver, ali i zanimljivu poleđinu od pravog drva te prilično sposobne kamere i bateriju s brzim punjenjem
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju