To je to što me zanima!

Udaljen profesor zagrebačke Veterine. Studentice ga prijavile za seksualno uznemiravanje

I protiv jednog profesora s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu podneseno je više prijava zbog seksualnog uznemiravanja i vrijeđanja studentica...
Vidi originalni članak

Protiv profesora Veterinarskog fakulteta kojeg je 9 sadašnjih i bivših studentica optužilo za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje upravo je pokrenut stegovni postupak, te je udaljen s radnog mjesta, piše Telegram. Dekan Nenad Turk, kako je potvrđeno za Telegram, donio je tu odluku nakon što je danas zaprimio službenu prijavu protiv profesora.

Navodno su studentice ovog istog profesora prijavile i 2018., no tada nije ništa službeno pokrenuto već je profesor samo 'upozoren na ponašanje'.

SEKSUALNO UZNEMIRAVNAJE Nakon Akademije, stižu prijave i studentica Filozofskog fakulteta

- Na temelju te neslužbene prijave na redovitoj sjednici Fakultetskoga vijeća apelirano je na potrebu poštovanja svih propisanih pravila ponašanja u akademskoj zajednici, s posebnim naglaskom na različite oblike diskriminacije i uznemiravanja, uključujući i sve oblike seksualnog uznemiravanja. Uprava Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osuđuje svaki oblik seksualnog zlostavljanja i svakog drugog nasilja među zaposlenicima i studentima. Veterinarski fakultet potiče sve koji imaju bilo kakvu spoznaju o bilo kakvom obliku zlostavljanja i diskriminacije da o tome službeno izvijeste upravu Fakulteta - poručuje dekan.

PRIČE HRABRIH ŽENA Žrtvama ne vjeruju kad prijave zlostavljanje, pitanje 'Zašto nisi prije rekla?' daje osjećaj krivnje

Na prijavu su se studentice odlučile nakon što je krenula serija svjedočanstava o seksualnim zlostavljanjima na fakultetima i radnim mjestima. Sve je inicirala mlada srbijanska glumica Milena Radulović koja je javno optužila profesora i redatelja Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao kada joj je bilo 17 godina. Profesor je uhićen, a ovaj potez pokrenuo je lavinu.

Prijave su krenule u cijeloj regiji, žene su počele progovarati o zlostavljanjima koje su doživjele.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • theplay 27.01.2021.

    pojačaj pojačaj i žene i piće

  • AnteZGST 26.01.2021.

    A krivnja dekana? Dobivao je info i prije 2 godine, ali nije reagirao?

  • 26.01.2021.

    Članak bez imena i prezimena profesora ni nema tako veliki značaj, koliko god profesor bio  bolesnik. Daj te ime, jer činjenice postoje već odavno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare