Obavijesti

News

Nakon Akademije, stižu prijave i studentica Filozofskog fakulteta

Nakon Akademije, stižu prijave i studentica Filozofskog fakulteta

Hoće li biti i kaznenih prijava, trebalo bi biti poznato uskoro, a Akademija će kanale za prijavu ostaviti otvorenima i u budućnosti. Nekoliko prijava stiglo je i na Filozofski fakultet

VIDEO

Pandorina je kutija otvorena - na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu posebnom je povjerenstvu stiglo već 20 prijava bivših i sadašnjih studenata zbog seksualnog uznemiravanja i nasilja te diskriminacije.

Koliko god to bilo neugodno za ugled Akademije, dekanica Franka Perković Gamulin odlučila je istjerati mak na konac - studenti se povjerenstvu povjeravaju osobno, a postoje i drugi kanali, pa i za anonimne prijave. Pristiže sve više ispovijesti studenata.

Dekanica Akademije: Već idući tjedan kreću prijave DORH-u...
Dekanica Akademije: Već idući tjedan kreću prijave DORH-u...

Šest se prijava odnosi na četiri profesora koji i dalje rade na ADU, ostale se tiču tri umirovljena i jednog pokojnog profesora te jednog bivšeg vanjskog suradnika Akademije. Neke se prijave odnose na više osoba, a neke, poručuju s Akademije, “upozoravaju na ukorijenjenost seksističkih i mizoginih (mržnja prema ženama) metoda rada na različitim odsjecima Akademije, kao i u kasnijem profesionalnom životu akterica kulturne scene”. Hoće li biti i kaznenih prijava, trebalo bi biti poznato uskoro, a Akademija će kanale za prijavu ostaviti otvorenima i u budućnosti. Prema pisanju portala studentski.hr, nekoliko je prijava stiglo i na Filozofski fakultet u Zagrebu, četiri su osobe ondje prijavile seksualno uznemiravanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Facebook stranica “Nisam tražila” zakrčena je stotinama priča iz regije, u kojima mnoge žene prvi put progovaraju o seksualnom nasilju. A u medijima priče glumica koje su u tinejdžerskoj dobi napastovali stariji muškarci, dovoljno da se čovjek pita koliko takve patologije još ima. To više nipošto - kao što za mnoge jest - ne smije biti “folklor”, u kojem djevojčice moraju istrpjeti nasilje jer su njemu neki muškarci “prirodno skloni”.

Ničeg tu nema prirodnog, samo bolesnog i zvjerskog. I društvo mora prestati osuđivati žrtve govoreći da “kasno progovaraju”, “promoviraju se”... Traume se potiskuju godinama, a o njima suditi smiju samo stručnjaci koji ih liječe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović