To je to što me zanima!

Plenković: 'Milanovićeve izjave nisam slušao. Njegova politika samo je na štetu Hrvatske'

Sve što je napravio. Dao je lažnu nadu našim ljudima u BiH. Kad je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, otiđi u Madrid, reci to, kazao je premijer
Vidi originalni članak

To se sve događa zbog ruske agresije na Ukrajinu i poremećaja na tržištu. Nadam se da ćemo donijeti rješenje za naše građane, ali i za male distributere. Najosjetljivije skupine građana dobit će vaučere , rekao je premijer Andrej Plenković o cijenama goriva. O njima će vlada raspraviti na telefonskoj sjednici u ponedjeljak.

Premijer je danas gostovao u Osijeku gdje se sastao s gradonačelnikom Grada Osijeka Ivanom Radićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem

POSLUŠAJTE PREMIJERA:

Premijer je objasnio kako je vlada pripremila pomoć za građane.

- Vlada je pripremila paket za više od 120.000 sugrađana i da je pokazala da je sustavno pomagala građanima zbog porasta cijene energenata - dodao je i rekao je kako u hrvatskim dućanima oskudice nema.

MILANOVIĆ O POLITICI PREMA BIH: 'Plenković se ne želi zamjerati jer onda ne bi mogao svoju suradnicu spičiti kod Ursule'

Prokomentirao je i novu verbalnu 'paljbu' predsjednika Zorana Milanovića u kojoj mu je poručio kako mu je žao što ga nije sreo na HOK-ovoj svečanoj akademiji. Rekao je kako to nije gledao.

- Jedino što je pokazao da je spreman je zloupotrijebiti Hrvate u BiH. Na NATO-u gdje se govorilo o Ukrajini on je govorio o BiH - rekao je.

Predsjednik je u stanju izvrijeđati, partnere, BIH kao zemlju i Bošnjake, ističe.

- Sve što je napravio. Dao je lažnu nadu našim ljudima tamo. Kad je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, otiđi u Madrid, reci to - kazao je premijer.

IZBJEGAVANJE U ŠIROKOM LUKU? 9.30 Plenki najavio dolazak. 10.10 Zoki javio da i on stiže. 11.25 Plenki ima druge obaveze.

Kaže kako je Milanović podupirao Komšića i da su Hrvati žrtve izbornog inženjeringa.  

- To je politika koja samo šteti Hrvatskoj. Srećom ti ljudi znaju da postoji Vlada koja vodi politiku o nacionalnim interesima - kaže premijer. 

- Ništa nije napravio. Imate nulu i štetu. Nije nitko ničega talac. On nema brige koliko će biti gorivo, koliko je nezaposlenih... To sve brine Vlada. Mi radimo ozbiljan posao, on šteti, to je razlika - dodao je Plenković. 

- Ako netko vrijeđa, nemamo mi tu što puno komunicirati. Mi smo tu za hrvatske građane, za koga je on tu ne znam - poručio je premijer.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • kormilar 02.07.2022.

    Za EK dobar je onaj čovjek koji sluša!

  • Cipelcug 02.07.2022.

    Gospodo političari manje riječi, a više djela.

  • MarkoMarkic17 02.07.2022.

    Pitam plenkovića tko je otjerao 500. tisuća mladih iz Hrvatske u zadnjih 5.godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare