Obavijesti

News

Komentari 132

9.30 Plenki najavio dolazak. 10.10 Zoki javio da i on stiže. 11.25 Plenki ima druge obaveze.

9.30  Plenki najavio dolazak. 10.10 Zoki javio da i on stiže. 11.25 Plenki ima druge obaveze.

Milanović i Plenković trebali su biti na svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore. Plenković je najavio svoj dolazak, nakon njega je i Milanović najavio dolazak, da bi onda Plenković - otkazao

VIDEO

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković trebali su danas obojica prisustvovati na svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK). 

Svečanost se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Milanovića, a najzaslužnijim obrtnicima i obrtnicama bit će dodijeljena najviša priznanja HOK-a "Zlatne ruke". 

Plenković se hvali, ali je izgubio tri najveća grada. To prešućuje
Plenković se hvali, ali je izgubio tri najveća grada. To prešućuje

Iz Vlade su u 9.30 poslali priopćenje kako će Plenković sudjelovati na svečanosti. Iz Ureda predsjednika su sličnu obavijest poslali otprilike 40 minuta kasnije, u 10.09. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zadnji tren se Plenković predomislio i odustao, a iz Vlade kažu - zbog drugih obaveza. 

Premijer u 16 sati ide u Osijek, u 18 sati zakazano je druženje sa članovima u Vinkovcima, a u 21 sat bit će na otvorenju Đakovačkih vezova. 

A kako neslužbeno doznajemo, Milanović nije ni trebao doći na Svečanu akademiju. HOK-u je jučer otkazao dolazak, ali im je ipak jutros nakon Plenkovića potvrdio da dolazi. Iz Milanovićeva ureda nam kažu da do jutros nisu potvrdili jer nisu bili sigurni hoće li stići zbog drugih obaveza. Kasnije je u izjavi za medije i Milanović potvrdio kako je zbog privatnih obaveza mislio da neće moći prisustvovati, ali da ih je do 10 sati riješio.

Svađa zbog NATO-a 

Podsjetimo, Milanović i Plenković su se ponovno sukobili prije nekoliko dana nakon što je Milanović otišao na samit čelnika država članica NATO-a u Madrid. 

Pročitajte što je Milanović rekao u obraćanju šefovima država članica NATO-a u Madridu
Pročitajte što je Milanović rekao u obraćanju šefovima država članica NATO-a u Madridu

- Milanović predstavlja Hrvatsku na samitu NATO-a u Madridu. Što će reći tamo? Ne znam. Ovaj prijedlog koji je iznio Milanović za nas, da blokiramo članstvo Finske i Švedske u NATO-u, bio je neprihvatljiv iz nekoliko razloga. Prvo iz političkih razloga, to se ne radi protiv nekoga s kim si u EU, od koga smo dobili sredstava za izgradnju Pelješkog mosta. Solidarnost je glavno načelo, mi nemamo s Finskom i Švedskom otvorena pitanja. Ja se godinama više nego itko trudim da popravim stanje u Bosni i Hercegovini - rekao je Plenković.

Milanović mu nije ostao dužan. 

- Srećom da nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje je trebalo biti na tim sastancima. Oni ne moraju biti u mom društvu, to ti je dužnost bez obzira što si padao razred, bio loš učenik i ne znaš govoriti - rekao je Milanović u Madridu aludirajući na ministra obrane Marija Banožića i vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1